utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

10 KILOMETARA NA PUTU

ČLANOVI ATLETSKOG KLUBA APATIN NASTUPILI NA PRVENSTVU SRBIJE

Apatinski atletičari najbrojniji na prvenstvu

Članovi Atletskog kluba Apatin od početka 2021. godine nastupili su na šest prvenstava Srbije Proteklog vikenda u Petrovcu na Mlavi u okviru 16. Memorijalne trke „Dragutin Tomašević“ pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog Saveza, a u organizaciji Atletskog kluba „Dragutin Tomašević“ i Sportskog saveza Petrovca na Mlavi, održano je pojedinačno Prvenstvo Srbije 10 kilometara na putu za seniore i seniorke, starije juniore i starije juniorke. Na Prvenstvu Srbije nastupio je rekordan broj od 100 takmičara i takmičarki iz 32 atletska kluba, među kojima je Atletski klub Apatin bio zastupljen sa najvećim brojem učesnika 9 muškaraca i 5 žena.

Sjajan ambijent, odlična organizacija i pozitivna energija doprineli su da većina članova AK Apatin obori svoje lične rekorde na 10 kilometara.

U ženskoj konkurenciji najuspešnija članica AK Apatin je bila Snežana Milošević koja je osvojila 8. mesto na prvenstvu države (ujedno je bila i prvoplasirana u svojoj starosnoj kategoriji u okviru celokupne manifestacije), odmah iza nje na 9. mesto se plasirala Aleksandra Burkanović, 12. je Aleksandra Todorović, 14. Marijana Mijatović, dok je 18. Marija Bubalo. U ženskoj konkurenciji bilo je 25 prijavljenih takmičarki.

U muškoj konkurenciji gde je nastupilo 65 učesnika, najuspešniji član AK Apatin bio je Aleksandar Stajić koji je osvojio 22. mesto, 26. zauzeo je Miroslav Pešić, odmah iza njega plasirao se Željko Peković na 27., 30. mesto ostvario je Milan Marinković, 32. je Nemanja Đurić, 42. zauzeo je Živa Vijoglavin, 45. Aleksandar Antić, 48. Igor Bakoš, dok je plasman na 54. mesto ostvario Svetozar Petrović. Muški deo ekipe bio je oslabljen zbog sprečenosti za nastup Đure Borbelja koji se nalazi na kursu, Denisa Firulovića koji je imao ispit, dok je Predrag Vejin lakše povređen, koji bi sigurno ostvarili dobre plasmane. U 16. memorijalnoj trci „Dragutin Tomašević“ odličan nastup imalo je još troje članova AK Apatin koji nisu bili prijavljeni za državno Zoran Radičanin, Aleksandar Maksimović i Milica Marković.

Tehnički koordinator Prvenstva Srbije ispred Srpskog atletskog Saveza bio je Goran Čegar, koji je sa organizacionim timom iz Petrovca na Mlavi bio zadužen za pripremu i realizaciju takmičenja.

Inače, danas najmlađe članove AK Apatin od 1. do 4. razreda, očekuje nastup na Sportskim igrama mladih koje se održavaju u Somboru, dok će seniori u nedelju 30. maja nastupiti na Zrenjaninskom maratonu.

Atletski klub Apatin pored učešća na prvenstvima vrši pripreme za organizaciju velike atletske manifestacije „Brzinom do zvezda“ koja se pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog Saveza i Telenora održava u Apatinu u petak 4. juna 2021. godine na terenima OFK Mladost, i u kojoj će učestvovati školska deca 2010. i 2011. godište iz škola sa teritorije Zapadno-bačkog okruga. Najuspešnija deca sa regionalnog takmičenja plasiraće se na finalno takmičenje u kojem će učestvovati deca sa teritorije cele Republike Srbije.