petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

МISTERIOZNI NESTANAK RASPALIO MAŠTU „ČARŠIJE“

Vreme prolazi, a nema saznanja o Svetozaru Panjkoviću

Prigrevčanin Svetozar Panjković, koga iz detinjstva prijatelji i poznanici zovu Maćan, a kome se svaki trag gubi 21. februara 2015 godine, još nije pronađen. Rodbina i dalje ne gubi nadu a u policiji saopštavaju da je potraga u toku te, da su o ovom nestanku obaveštene sve policijske stanice u zemlji.
Tokom ova više od tri godine, u „čaršiji“ su kružile razne priče. Neki povezuju ovaj slučaj sa onim iz 2008. godine kada je u Sonti nestao Mato Kozbašić, koga takođe još nisu pronašli, ali ni neke tragove koji bi ukazivali na eventualnu nasilnu smrt, ili sumnju da je još živ.
Da se malo prisetimo tadašnjih dešavanja.
U saopštenju koje su mediji, tada, dobili od MUP-a navedeno je, da je nestali Panjković poslednji put viđen u Apatinu. Dana kada je prijavaljen njegov nestanak viđen je u dve kafane: „Kod Tigrića“ i „Malom raju“. Policija preduzima sve raspoložive mere na okolnostima nestanka i pronalaženju nestalog.
Kada se desi ovakav slučaj, uznemirenost kod dela građana dolazi sama po sebi, jer se lansiraju, uglavnom izmišljene priče, koje znaju da unesu pometnju. Neozbiljno bi bilo davati bilo kakav komentar oko misterioznog Panjkovićevog nestanka, pogotovo što bi to moglo da oteža istragu. Svakako da treba napomenuti da je nestali na sebi imao žutu jaknu i plave farmerice. Nije poneo mobilni telefon i kod njega nije bio pasoš.
Bili smo u kafani kod „Slađe“ poznatijoj ranije kod „Tigrića“. Svetozar je pio malo pivo i nije bio pijan. Nas trojica smo posle toga se vratili u Prigrevicu, a on je ostao u kafani rekavši da će doći taksijem. Kada smo videli da ga duže vremena nema obavestili smo policiju, obišli obe bolnice u Somboru, ali on kao da je u zemlju propao– izjavio je tada Zoran Bodlović, stanar i drug nestalog Panjkovića dodajući da je tog dana on Maćanu vratio dug od 12.000 dinara i dao mu kao stanar za struju, tako da je nestali kod sebe te večeri ima oko 18.000 dinara.
Kada smo došli u kafanu da ga tražimo konbarica nam je rekla da je Svetozar te večeri platio piće i otišao oko 23,30 sata taksijem- objašnjavao je Bodlović.
Da li će se ikada saznati gde je nestao Panjković, ili će to ostati večna misterija pitanje je na koje mnogi traže odgovor.