subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

4.FESIVAL PROFESIONALNIH POZORIŠNIH PREDSTAVA

U periodu od 29.do 31.oktobra 2019.godine ljubitelji pozorišta u Apatinu imaće priliku da prisustvuju bogatom programu u kome će moći da vide nekoliko izuzetno kvalitetnih predstava. Za one koji žele da proprate progran, evo satnice i kratkog opisa onoge što predstoji:

29. oktobar 2019.godine otvaranje festivala projekcijom dokumentarnog filma „Trnje i lovorike Olge Ilić“ uzbudljiva priča koja prati burnu biografiju najveće balkanske putujuće  glumice svih vremena, a danas zaboravljene Olge Ilić. Opreski sopran, pevačica šansona i sevdalinki, snimila je više od 25 gramofonskih ploča sa čuvenim Cicvarićima, odigrala preko sto uloga i režirala više od 15 predstava, jedna je od najvećih srpskih pozorišnih glumica i začetnika modernog srpskog teatra. Uz niz anegdota, smešnih ali i tužnih, koje su obeležile karijeru i život Olge Ilić, film je protkan i originalnim muzičkim zapisima, gde čujemo Olgin glas sa ploča starijih i od 100 godina. Ovaj dokumentarni film premijerno je prikazan na 54. Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu, ali ina Profi Festu i Festivalu duhovnog filma u Zaječaru. Scenario i režija: Jelena Stojanović

17 časova u Maloj sali Kulturnog centra. Ulaz je besplatan.

„Kišobran za dvoje“ (romantična komedija)

Glumci: Nada Macanković i Miljan Prljeta

Režija: Nada Macanković

Tekst: Aleksandar Aca Popović

Radnja komada smeštena je uz jednu od beogradskih pijaca gde se susreću dve romantične starogradske duše, jedan trgovac srećom ili šibicar i jedna prodavačica starih stvari.

Ljubav se rodila na prvi pogled, ali treba hrabrosti da bi se i ostvarila. Svet pijace u sumrak prepliće se sa svetom Holivuda i američkih filmova, u njihovim snoviđenjima, stvarajući atmosferu romantike.

U ovoj romantičnoj komediji, prepunoj životnih situacija, dvoje glumaca nas uvode u čudesni svet Acinih pijačnih ljudi, njihovih problema, sukoba, njihovog neodoljivog načina govora i čežnje za drugačijim životom, stvarajući sliku jednog Beograda, kog više nema.

 

30.10.2019.godine „Pomahnitali“ (komedija)

Glumci: Tatjana Kecman i Miloš Đorđević

Režija i tekst: Tatjana Kecman

Predstava posvećena žrtvama selfi kulture i ostalih oblika virtuelnih vrednosti. Bavi se ljudima, koji su postali opsednuti formom, statusnim simbolima, brendovima. Na toj apsurdnoj i sumanutoj trci , koja za cilj ima uspeh (ma šta to značilo!) oni potpuno gube kompas. U svakoj od scena protagonisti završe sa nervnim slomom zbog nekih sitnih trivijalnih problema koji im remete „savršenu“ formu. Dane okončavaju tako što,umorni od borbe gužve, svađa, sa osećanjem nezadovoljstva i izopštenosti, za utehu okače selfi na kome sve blista baš kako treba, savršeno.

 

31.10.2019.godine „Kiss“ (komični mjuzikl)

 

Izvođači: Ana Vrbaški i Marko Dinjaški

Režija: Višnja Obradović

Muzički aranžman/kompozicija: Alice in WonderBand

Kiss je priča o igri, flertu, začikavanju, nadmetanju i povrh svega, ljubavi između muškarca i žene. Komične scene isprepletane zanimljivim i novim aranžmanima poznatih pesama, tradicionalnih balkanskih pesama, kao i autorskih numera samih izvođača izvedene su najjednostavnijim sredstvima – samo sopstvenim telom i glasom. Zanosno slavlje tonova, ritma, plesa, glume, akrobatike – u savršenoj harmoniji.

Sve predstave biće u Velikoj sali Kulturnog centra od 20 časova, a karte se mogu kupiti na dan predstava od 18 časova. Cena pojedinačne karte iznosi 200 din. a cena komplet karata iznosi 500 din.