petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

50. MEĐUNARODNI VELEMAJSTORSKI OSMOMARTOVSKI TURNIR ŠAHISTKINJA -MARINA GAJČIN MEĐU VELIKANIMA ŽENSKOG ŠAHA

Šahovski savez Beograda, pod pokroviteljstvom Skupštine grada, od 3. do 13. marta 2018. organizuje

 50. MEĐUNARODNI VELEMAJSTORSKI OSMOMARTOVSKI  TURNIR ŠAHISTKINJA

Marina Gajčin, uzdanica Srbije

Kako navode u Šahovskom savezu Beograda, turnir datira još od davne 1965. godine i dao je veliki doprinos popularizaciji i razvoju dnevne igre, kao i napretku talentovanih šahistkinja mnogih generacija. Sve to veoma je pozitivno uticalo na povećanje ugleda Beograda kao svetske šahovske metropole.

Osmomartovski turnir u Beogradu je najpriznatiji šahovski brend koji Srbija ima. Uz turnire koji se igraju u Hestingsu(Engleska) i Vajk an Zeu(Holandija) ima najdužu tradiciju u svetu.

Svetske šahovske federacije FIDE dodelila je našem turniru laskavu titulu  „Zlatnog turnira“

Ove godine je broj učesnica povećan na 12 i to 7 domaćih i 5 inostranih šahistkinja iz: Rusije, Francuske, Rumunije, Bugarske i Bosne i Hercegovine. Evo imena učesnica: Teodora Ignjac ŽIM (ženski internacionalni majstor), Tijana Blagojević ŽIM, Nino Maissuradze ŽVM (ženski velemajstor), Aleksandra Dimitrijević WGM, Iva Videnova ŽIM, Angela Dragomiresku ŽIM, Jovana Erić ŽIM, Adela Velikić ŽIM, Elena Tomilova ŽIM, Jovana Rapport ŽVM, Marina Gajčin ŽIM i Irina Chelushkina ŽVM.

Na turniru se mogu osvojiti sve međunarodne titule.

Takmičenje se održava od 3. do 13. marta u prostorijama Šahovskog saveza Beograda na Starom Difu, Deligradska 27. i hotelu Slavija.

Za Apatin i ceo okrug velika je čast što se među ovim priznatim šahistkinjama nalazi ime neše sugrađanke Marine Gajčin.