petak, 5 martaApa-press vam želi dobrodošlicu!

AĐANI ODRŽALI LEKCIJU SOMBORCIMA

RK Somborelektro-RK Potisje-Pleteks (Ada) 20:31 (11:16)

Derbi prvenstva Druge rukometne lige Sever, koji je u subotu igran u Somborskoj hali između drugoplasiranog tima lige, ekipe Somborelektro i vodećeg Potisja-Pleteks iz Ade, samo u prvih desetak minuta meča ličio je na sudar dva diva, koja su zapalili tristotinjak gledalaca ove utakmice. Žestoki početak je jenjavao kako je vreme izmicalo, i kako je prednost gostiju rasla, da bi posle trideset minuta igre, prvo poluvreme završilo sa 5 razlike. Ključni igrač toga, a i drugog poluvremena bio je golman Potisja, Nikola ROGLJAČIN, koji je branio u vrhunskoj formi, i nije dozvoljavao Miskinu i društvu da se rezultatski približe. Čuvar mreže gostiju primio je ukupno 21 gol, a verujemo da je isto toliko lopti sprečio da odu iza njegovih leđa. U jednom momentu je uhvatio živu loptu iz akcije jedan na jedan. Na drugoj strani, njegov kolega je bio siguran samo u početnoj fazi igre, i u nastavku je odbranio jedan sedmerac. Pobeda gostiju je utoliko veća kada se pomenu podaci o sedmercima i isključenjima. Sa linije sedam metara domaćini su dali 4 od 5, a gosti 1 od 2 . Igrači Somborelektra su isključeni 3X2, a Potisja 8X2 minuta.
Somborelektro: Maksimović, Kolarić4, Ivančević5, Gajin, Pejinović, Jović1, S.Miskin 2, Ž.Miskin 2, Jokić 2, Oros, Kuprešanin, Kuzeljević 3, Aleksić 1, Gardijan, Svilar, Vojvodić.
Potisje: Rac Sabo, Šestak 1, Pergel, Kančar 1, Križan 4, Gordan, Juhas, Tobijaš, Jovanović 3, Bajus 9, Rogljačin, Solar, Vekić 6, Bejer, Marjanov 7.
Posle ovoga poraza, Somborci su pali mesto niže, a njihovo mesto je zauzela Slavija, koja ima isti broj bodova (22), ali bolji količnik datih i primljenih golova.
Narednog vikenda izabranici trenera Dunklera imaju lakši zadatak jer gostuju poslednjeplasiranoj ekipi Sente.

Povezano:  U TEKSTILCU KATEGORIČNI - KAPITEN BOŽIČIĆ: IDEMO NA POBEDU!

Foto i tekst Vinko Janković