ponedeljak, 6 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

AJKULAMA LOKALNI DERBI

Proteklog vikenda odigrana su treća kola šahovskih prvenstava. U Vojvođanskoj ligi Vulkan Protektor je poražen na gostovanju od Gornjeg Brega sa 2:4. Andabaka, Obradović, Bolehradski i Stojanović su doneli po pola poena svom timu, dok su poraženi Ćopić i Sekulović. Apatinci trenutno zauzimaju četvrto mesto sa šest bodova, a u narednom kolu dočekuju Hajduk iz Kule koji je izuzetno loše startovao, mada se pre početka svrstavao u red ekipa koje će se boriti za najviši plasman na tabeli.

U Bačkoj ligi lokalni derbi između Prigrevačkog šahovskog kluba i somborske ekipe Ravangradske ajkule pripao je gostima koji su slavili sa 4,5:1,5. Krajnji rezultat ne prikazuje realan odnost zbivanja tokom meča, jer su Prigrevčani bili nadomak nerešenog rezultata, ali su u trenutku napravili dve kobne greške koje su presudile meč. Serdar je u duelu sa Živanovićem imao konstantnu inicijativu i opravdano je odbio remi koji mu je ponudio somborski šahista, ali je u završnici napravio previd i izgubio. Tragičar je Ostijić koji je imao odličnu poziciju u duelu sa Kurćubićem, ali je nekako u istom času kao i Serdar prevideo damu pa je morao predati partiju. Inače mora se naglasiti da je za Prigrevčane poen osvojio Šakić koji je efektno savladao Kneževića, pola poena upisao je Zorić protiv Milojičića, dok su poraženi Đanić od Kolompara i Boško Tomašević od Glamužine. U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati: Vrbas – Bački Breg 3:3, Radnički Tornjoš – Porisje Kanjiža 4,5:1,5, Aleksa Šantić – Mladost Odžaci 1:5, i Polet 2 Rastina – Bezdan 1,5:4,5.

Na tabeli vode Ravangradske ajkule sa 9, Vrbas i Bezdan imaju po 7, Radnički 6, Prigrevica 4, Polet 2 i Mladost po 3, Bački Breg 2, Potisje 1, Aleksa Šantić 0.

U sledećem kolu sastaju se:
BAČKI BREG B. Breg-BEZDAN Bezdan, RAVANGRADSKE AJKULE – POLET II Rastina, MLADOST Odžaci – PRIGREVAČKI ŠK Prigrevica, POTISJE Kanjiža -ALEKSA  ŠANTIC A. Šantić i VRBAS Vrbas –
RADNIČKI Tornjoš.