ponedeljak, 6 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

APATIN BRANI ŠKOLSKI UGLED U FUTSALU

Apatin je krajem aprila bio domaćin Okružnom školskom prvenstvu u futsalu. U hali osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, gde su se odigrale utakmice, učestvovale su tri škole iz Sivca, Čonoplje koja je na opštinskom takmičenju u Somboru bila prva i tako stigla do okružnog i domaćin Apatin, koji je do završnice došao zahvaljujući pobedi nad Prigrevicom. Prvo mesto pripalo je ekipi Apatina koja je zabeležila obe pobede, drugi je Sivac, a treća Čonoplja.

Prvaci, ekipa Apatina

Rezultati okružnog takmičenja su sledeći: Čonoplja – Apatin 2:5. Apatin – Sivac 3:1 i Sivac – Čonoplja 4:1.

Utakmicom između Apatina i Čonoplje otvoreno je ovogodišnje takmičenje, a Apatinci su većim delom kontrolisali utakmicu i zasluženo slavili nad vršnjacima iz Čonoplje. Drugi meč po redu bio je između Apatina i  Sivca. Gosti su na početku meča postigli pogodak, i pokazali da nisu došli da se predaju. Posle tog gola, domaći su krenuli da igraju bolje i konkretnije, sa puno šuteva, što je dovelo i do preokreta i pobede sa dva gola razlike. Tom pobedom, izabranici Gorana Kecmana osigurali su plasman na međuokružno takmičenje, gde ih čekaju ekipe iz Subotice i okolnih mesta.

Poslednja utakmica bila je za drugo mesto između Sivca i Čonoplje, gde je Sivac slavio sa tri gola razlike. Nastavnik Goran Kecman kaze da je zadovoljan izdanjem svoje ekipe, ali naravno uvek moze bolje, i da veruje da mogu do prvog mesta na međuokružnom takmičenju koje će se održati u Bajmoku 11. maja, pa se tako i plasirati na završno, odnosno republičko takmičenje.

V.J.