utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

APATIN DANAS DOMAĆIN 23. DOMIJADE

Na sportskim terenima Apatinske opštine danas  će biti održana 23. Domijada, sportski susreti srednjoškolskih domova Vojvodine. Domaćin je kao i prethodne tri godine Tehnička škola sa Domom učenika Apatin, koja će ugostiti preko 600 srednjoškolaca  sportista iz cele Vojvodine. Učenike iz 13 domova sa teritorije Vojvodine dovešće i bodriti oko 100 profesora.
Svečano otvaranje ovogodišnje Domijade predviđeno je za 9 sati i 20 minuta, odmah nakon toga učenici kreću na sportske terene, a u 10 sati počinju takmičenja.

Učenici sportisti će se takmičiti u  šest sportskih disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji: fudbal, košarka, odbojka, šah, stoni tenis i streljaštvo.

Takmičenje u fudbalu će se održati u sportskim halama u Prigrevici i Sonti, košarka će se igrati u Apatinu u hali OŠ Žarko Zrenjanin, takmičenje u odbojci  stoni tenisu i šahu će se održati  u hali Tehničke škole u Apatinu, dok će se učenici u streljaštvu ove godine takmičiti  u Somboru.

Prvoplasirane ekipe će obezbediti  učešće na republičkoj Domijadi.
Proglašenje pobednika biće održano u hali Tehničke škole sa domom učenika, od 18 do 18:30 h, a nakon toga na istom mestu će biti organizovano druženje (disko veče) za učenike i nastavnike/vaspitače – pratioce.

Pozivaju se svi građani opštine Apatin da dođu i podrže ovu lepu manifestaciju.