utorak, 28 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

APATINCIMA KOMŠIJSKI DERBI

APATIN – SOMBORELEKTRO 25:21 (14:12)

Hala OŠ “Žarko Zrenjanin” u Apatinu

Sudije: Marković i Boškov

Sedmerci Apatin 5/5, Somborelektro 4/4.

Isključenja: Apatin 8 minuta, Somborelektro 4 minuta.

RK Apatin: Divjak, 2, Nađ, Pilipović 4, Krec 2, Milićević, Z. Mandić 1, Mačkić, Oljača 9, Grubor, Milojević 5, Glušica, Solać 2, Ćopić, P. Mandić, Braun, Galfi.

Somborelektro: Maksimović, Kolarić 2, Petrović, Gajić, Pejinović 1, Kelić, S. Miskin 10, Ž. Miskin 1, Jokić, Rnjak, Kuprešanin 2, Terzić, Veselovski 3, Domić, Prekpalaj, Zeljko.

Rukometaši Apatina uspeli su da pobedom startuju novu takmičarsku sezonu, jer su na svom parketu savladali Somborelektro sa 25:21 (14:12). Prelomni trenutak lokalnog derbija dogodio se sredinom prvog poluvremena kada su domaći rukometaši napravili seriju od 4:0 koju Somborci nisu uspeli da dostignu, pa se na odmor otišlo sa prednosti Apatinaca od 14:12.

Gosti su uspeli zahvaljujući dobroj igri najefikasnijeg igrača utakmice Sergeja Miskina, deset pogodaka, da stignu do izjednačenje 16:16, ali je to bilo sve što su uspeli u ovoj utakmici. Kod Apatinaca prvi strelac bio je Stevan Oljača, koji je postigao devet golova, a neke je dao u najvažnijim trenucima kada se odlučivao pobednik.

U sledećem kolu Apatin gostuje Crvenoj zvezdi, a Sombor odlazi Jabuci.