subota, 17 aprilaApa-press vam želi dobrodošlicu!

APATINSKA MLADOST PORED PRVOG TIMA BACA AKCENAT NA RAD SA MLADIMA

KLINCI KUCAJU NA VRATA PRVOG TIMA

Apatinska OFK Mladost Apa pod vođstvom novog-starog trenera Slobodana Bačić i njegovih saradnika Branka Bursaća i Milana Damjanovića, od 18. avgusta kreće u prvenstvene okršaje Vojvođanske lige Sever. Radi reorganizacije vojvođanskih liga Apatinaci, ukoliko žele

Bačić i Bursać, nekada nezamenjivi prvotimci, a sada treneri omiljenog kluba

opstanak, moraće da igraju znatno bolje u odnosu na predhodnih nekoliko sezona, jer će na kraju najmanje četiri ekipe morati da se preseli u niži stepen takmičenja. Zadatak nimalo lak, ali dosadašnje iskustvo nekadašnjeg vrhunskog prvotimca Mladosti, potom i kulskog Hajduka, a kasnije i odličnog trenera Slobodana Bačića ohrabruje pred sezonu koja bi mogla da bude velika prekretnica za Apatinski fudbal.

Neće biti lako, ali verujem da ćemo biti dovoljno kvalitetni i organizovani da se plasiramo u gornji deo tabele. Start nam ne ide u prilog, jer u prva četiri kola tri puta gostujemo što nam može doneti neke sitne probleme, ali šta da se radi. Žreb je tako hteo, kaže strateg Apatinaca Slobodan Bačić.

Poslednju uspešnu sezonu Apatinci su imali pod vođstvom Bačića. Nakon toga usledilo je tavorenje i konstantna borba za opstanak. Hoće li napokon ove godine Mladost izbeći tu neprijatnu situaciju i igrati rasterećeno, verovatno da će se znati već nakon prvog dele sezone.

Smatram da je ove godine Vojvođanska liga jača u odnosu na prošlu sezonu. Sa nama su ambiciozne ekipe Vrbasa, Crvenke, Bajše i novog somborskog Radničkog, kao i preostali sastavi koji su tu već godinama i konstantno su u gornjem delu tabele. Mi ćemo morati u svaku utakmicu da ulazimo maksimalno oprezno i da pružamo sve od sebe, jer bi nas bilo kakvo opuštanje moglo dovesti u neprijatan položaj, smatra Bačić i napominje – Mi imamo obavezu da pored rezultata prvog tima bacamo akcenat na rad sa mladima. Ima nekoliko veoma darovitih mladića koji ozbiljno kucaju na vrata prvog tima i verujem da će, ukoliko im se ukaže prilika šansu znalački iskoristiti. Od ove godine nam kadeti i pioniri igraju Kvalitetnu ligu Vojvodine, što je od velike koristi za celokupan fudbal na ovim prostorima, a ponovo su aktivirani i omladinci. To su dodatna opterećenja, ali verujem da će ovakav rad doneti uspešan rezultat.

Povezano:  PRIGREVČANI SPREMNI ZA DERBI SEZONE
Čekaju svojih pet minuta, nade apatinskog fudbala

Prelazni rok je za Apatince bio dosta uspešan. Jedino je Marko Divjak napustio ekipu, dok su vernost sa klubom potpisali Stefan Ožegović, Sebastijan Kuntić, Goran Milanović, Stefan Mišković, Vukašin Vujinović, Jovan Malešević, Aleksandar Gligorijević i golman Stefan Vezmar.

Odigrali smo tri prijateljske utakmice pobedili Crvenku 2:1, i Polet iz Karavukova 4:1, dok smo poraženi od Kule sa 0:4. Narednih nekoliko dana selimo se na Zlatibor gde ćemo odmeriti snagu sa Jedinstvom iz Užica. Tu je još susret sa Tavankutom i nakon ovih utakmica imaćemo donekle viziju ekipe koja će startovati u prvim kolima, reči su Slobodana Bačića.