nedelja, 9 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

APATINSKE RIBARSKE VEČERI OD 7. DO 9. AVGUSTA, LIČKA OLIMPIJADA VIKEND RANIJE

Povodom velikog interesovanja građana za događaje i manifestacije koji su prethodnih godina održavani, medijima su se danas obratili predsednik opštine Apatin Milan Škrbić i direktor Turističke organizacije Apatin Nemanja Jović.

U apatinskoj opštini se prethodnih godina održavalo preko 20 manifestacija i naša želja je na početku godine bila da se taj trend nastavi, pa čak i proširi. Zbog situacije koju smo imali sa pandemijom virusa Korona prethodnih meseci, prinuđeni smo da se prilagođavamo da neke od njih održimo vodeći računa o merama koje su i dalje na snazi. Najveću tradiciju među manifestacijama svakako imaju apatinske ribarske večeri koje ove godine treba da se održe 57. put i nisu održane u ovih skoro 60 godina samo jednom, kada je u Apatinu bila poplava. Naša je želja da ove godine tu tradiciju ne prekidamo i da ih odložimo za početak avgusta, odnosno za vikend od 07. do 09. a Ličku olimpijadu za vikend ranije, odnosno u subotu 01. avgusta. – rekao je predsednik opštine Apatin Milan Škrbić.

Apatinske ribarske večeri nisu manifestacija koju organizuju samo Turistička organizacija Apatin i opštinska uprava, već tu imamo učešće velikog broja udruženja, sportskih klubova, KUD-ova i raznih drugih sekcija što je čini veoma kompleksnom za organizaciju. Nismo žurili sa odlukom, pažljivo smo pratili kakve će odluke biti u vezi sa Korona virusom, kao i to kako će reagovati organizatori drugih manfestacija u Srbiji i našem okruženju i svedoci smo odlaganja i Oktobaresta, kao i Egzita, te smo istu odluku doneli i mi. – rekao je direktor Turističke organizacije Apatin Nemanja Jović.

Jović je izrazi očekivanje da bi do termina za koji je odlučeno situacija trebala da se normalizuje i da se ispune svi uslovi za bezbedno održavanje ovih tradicionalnih manifestacija. O drugim manifestacijama će se naknadno odlučiti u skladu situacijom i vremenom koje predstoji.