četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

APATINSKI ATLETIČARI BROJNI I USPEŠNI NA ATLETSKIM TAKMIČENjIMA

Dve medalje na seniorskom Prvenstvu Srbije u ultramaratonu, pet medalja za mlade atletičare na takmičenju Novi Sad OPEN, tri medalje na Zrenjaninskom polumaratonu

 Članovi Atletskog kluba Apatin i Dobro jutro Apatine u protekle dve nedelje bili su aktivni i uspešni.

Atletski klub Apatin bogatiji je za još dve seniorske medalje na državnim prvenstvima, pošto su seniorke Snežena Milošević i Slađana Dečermić osvojile srebrnu odnosno bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije u ultramarataonu na 6 sati koje je održano na Kalemegdanu, a na kojem je tehnički delegat Atletskog saveza Srbije bio Goran Čegar. Nakon ovog takmičenja članovi Atletskog kluba Apatin na kontu imaju 5 seniorskih medalja (Đuro Borbelj na Prvenstvu Srbije u planinskom tranju i Aleksandra Burkanović na 50 kilometara – zlatne, i bronzana Đuro Borbelj na 10000 metara na stazi).

Proteklog vikenda mladi  atletičari polaznici besplatne škole atletike Atletskog kluba Apatin učstvovali su na međunarodnom mitingu Novi Sad OPEN, na kojem je učestovovalo preko 1000 mladih atletičara iz Srbije i regiona. Osvojeno je 5 medalja (Milica Zanze  i Miloš Dreković bili su ubedljivo prvi na 60 metara, srebrne medalje osvojili su Miloš Dreković na 300 metara i Strahinja Sučević na 40 metara i bronzana medalja koju je osvojio Uroš Mandić na 50 metara), dok je medalja apatinskim atletičarima izmakla u nekoliko kategorija. Atletski klub Apatin na takmičenju je bio među brojnijima.

Proteklog vikenda veliki broj članova AK Apatin i grupe Dobro jutro Apatine učestvovao je na međunarodnom Zrenjaninskom polumaratonu, gde su ostvareni dobri rezultati i osvojene su medalje u nekoliko kategorija. Aleksandra Burkanović osvojila je drugo mesto u ženskoj konkurenciji na 7 kilometara, muška štafeta AK Apatin (Miroslav Pešić, Živa Vijoglavin i Filip Demić) u trci na 3h7 kilometara osvojila je takođe drugo mesto, dok je štafeta Dobro jutro Apatine (Marija Bubalo, Aleksandra Rapaić, Dejan Pribojan) osvojila treće mesto. Zoran Radičanin osvojio je prvo mesto u starosnoj kategoriji.

Prošlog vikenda članice AK Apatin i grupe Dobro jutro Apatine učestvovale su u velikom broju na ženskoj trci u Somboru koju je organizovao ARK Somaraton, i gde je pobedu odnela članica AK Apatin, Aleksandra Burkanović.

U nedelju 14.10.2018. godine, seniori i seniorke AK Apatin nastupiće na Prvenstvu Srbije u maratonu, koji će se održati u Novom Sadu gde će nastupiti 6 takmičara, tehnički delegat Atetskog saveza Srbije na Prvenstvu Srbije biće Goran Čegar.

Odlukom Upravnog odbora Atletskog saveza Srbije, Goran Čegar, koordinator atletskih trka izvan stadiona, od 01.oktobra 2018. godine postao je član je takmičarske komisije Atletskog saveza Srbije.

Uporedo sa učešćem na takmičenjima Apatinski atletičari promovišu na najbolji način 23. Apatinski Dunavski polumaraton, koji se održava u sledeću nedelju 21.10.2018. godine, i za koji je do sada za trke na 21,1 i 10 kilometara prijavljeno preko 650 takmičara i takmičarki iz više zemalja. Pored trka na 21,1 i 10 km, u saradnji sa Crvenim krstom Opštine Apatin u okviru manifestacije održaće se i trke za Srećnije detinjstvo. Prijave se zatvaraju u ponedeljak 15.10. Info i prijave vrše se preko zvaninog sajta trke: www.dunavskipolumaraton.com.

G. ČEGAR