četvrtak, 21 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

APATINSKI ATLETIČARI NASTAVILI SA OSVAJANjEM MEDALjA I U DECEMBRU

Milica Zanze i Miloš Dreković neprikosnoveni na mitingu AK Vojvodina, pobeda Zorana Radičanina na Reciklažnom maratonu u Novom Sadu

Apatinski atletičari u proteklih deset dana imali su veoma uspešne nastupe na takmičenjima u Novom Sadu – Dvoranski atletski miting koji je organizovao Atletski klub Vojvodina gde su nastupili mladi atletičari AK Apatin i mladi atletičari AK Omladinac Prigrevica, dok su na Reciklažnom maratonu nastupili seniori AK Apatin.

Mladi atletičari polaznici besplatne škole AK Apatin su na dvoranskom atletskom mitingu u Novom Sadu imali tri plasmana u prva tri takmičara i takmičarke. Ubedljive pobede na 50 metara su ostvarili Milica Zanze koja je trijumfovala sa rezultatom 8,09 sekundi (njena druga pobeda u proteklih mesec dana, prethodna je bila u Beogradu na mitingu rezultatom 8,24), Miloš Dreković trijumfovao je sa rezultatom 7,88 sekunde, dok je treći rezultat u trci na 40 metara ostvario  Strahinja Sučević. Dobar nastup u trci na 50 metara imala je Elena Ćopić koja je istrčala rezultat 8,47 sekundi zauzela 7. mesto.

Članovi AK Omladinac Prigrevica takođe su imali dobar nastup na takmičenju, Aleksandar Katić osvojio je treće mesto u trci starijih juniora i seniora na 60 metara, rezultatom 7,82 sekundi, dok je u skoku u dalj osvojio četvrto mesto, Dragana Popović je u trci na 50 metara osvojila 5. mesto, rezultatom 8,35 sekundi, dok je Branislav Tadić u trci na 50 metara gde je takmičio van konkurencije ostvario treći rezultat – 7,85 sekundi.

Strahinja Sučević najmlađi član kluba na takmičenju
Miloš Dreković šampion na 50 m

Prethodnog vikenda veliki broj članova AK Apatin učestvovao je na tradicionalnom 7. Reciklažnom maratonu koji je održan na Sunčanom keju u Novom Sadu, u organizaciji ARK Fruška Gora, gde su ostvareni dobri rezultati i osvojene su medalje u nekoliko kategorija.

U maratonskoj trci na 42,195 kilometara u ukupnom plasmanu pobedio je Zoran Radičanin (rezultat 2 sata 59 minuta i 31 sekunde), u istoj trci nastupila je Alisa Bajić na svom debitantskom maratonu i osvojila 5. mesto.

Zoran Radičanin

U polumaratonskoj trci na 21 kilometara i 97 metara, u ženskoj konkurenciji Aleksandra Burkanović osvojila je treće mesto (1 sat, Danijela Dragojević osvojila je 5. mesto, u muškoj konkurenciji Miroslav Pešić osvojio je 5. mesto (1 sat 27 minuta i 26 sekundi), Nemanja Đurić osvojio je 7. mesto (1 sat 30 minuta i 20 sekundi)  uz obaranje ličnog rekorda za više od pet minuta, 15. mesto osvojio je novi član kluba Dragomir Ilić (1 sat 38 minuta i 29 sekundi), Aleksa Bokulić i Aleksandar Bojović istrčali su identičan rezultat 1 sat 40 minuta i 11 sekundi i osvojili (17. i 18. Mesto, dok je Živa Vijoglavin osvojio 22. mesto, rezutatom 1 sat 46 minuta i 20 sekundi. U trci na 6 sati koja je održana u okviru manifestacije Goran Bajić osvojio je treće mesto u sveukupnom plasmanu.

Mlade Apatinske atetičare, do kraja 2018. Godine očekuje učešće na Novogodišnjem dvoranskom atletskom mitingu koji se održava 30. decembra na Novosadskom sajmu u organizaciji AK Vojvodina Novi Sad.

G. Čegar