ponedeljak, 18 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

APATINSKI ATLETIČARI ODLIČNI NA 12. NOĆNOM MARATONU

Članovi Atletskog kluba Apatin nastavljaju sa odličnim nastupima, ovog vikenda veliki broj članova nastupio je na tradicionalnom 12. Novosadskom noćnom maratonu, koji je u organizaciji Atletsko rekreativnog kluba Fruška Gora, održan u subotu 26. juna 2021. godine na Novosadskom sunčanom keju. Članovi AK Apatin nastupali su  u trkama na 4200 metara, 21 kilometar i 97 metara i 42 kilometra i 195 metara.

U trci na 4.200 metara u muškoj konkurenciji ubedljivu pobedu ostvario je Đuro Borbelj, odličan nastup imali su i Aleksandar Stajić koji je osvojio 3. mesto, Nemanja Đurić ostvario je plasman na 5. mesto, dok je Vanja Bolesnikov ostvario plasman u prvih deset. Kod devojaka pobedu je ostvarila Vesna Bogišić Vicko, a titulu vicešampiona odnela je Aleksandra Burkanović.

U polumaratonskoj trci (21 kilometara i 09 metara) uspešan nastup imali su Jasmina Kljajić (lični rekord) , Marija Bubalo, Igor Bakoš i Željko Peković (blizu ličnog rekorda).

Dok je maratonsku trku (42 kilometra i 195 metara) uspešno završio Zoran Radičanin.

Dobri nastupi članova Atletskog kluba Apatin ohrabruju i daju dodatnu energiju za realizaciju pripremnih aktivnosti za organizaciju međunarodnog jubilarnog 25. Apatinskog Dunavskog polumaratona, koji je ove godine planiran za nedelju 17.10. koji će pored sportskog, zavbavnog imati i humanitarni karakter i za koji je do sad izvršeno blizu 250 prijava iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i Mađarske. Informacije i prijave u vezi sa manifestacijom mogu se pronaći na oficijelnom sajtu trke: www.dunavskipolumaraton.com