nedelja, 26 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

APATINSKI MALIŠANI PRVACI DRŽAVE CELE!

Mališani 2012. godište iz Apatina članovi FK Mladost Apa, položili su na pleća sve svoje vršnjaka i postali prvaci Srbije u svojom uzrastu. Uspeh kakvom se malo ko nadao ostvarili su dečaci koji su pored fudbalskog umeća prikazali i mnoge druge vrline, hrabrost, borbenost, vaspitanje i određenu sportsku drskost. Završni turnir koji je održan proteklog vikenda na Zlatiboru ostaće upamćen po dominaciji mladih Apatinaca koji su na putu do velikog pobedničkog pehara slavili protiv Sport Kluba 99 iz Novog Pazara rezultatom 3:0. Bila je to utakmica četvrtfinala, faktički zagrevanje pred ono najbitije, jer je potom usledio susret polufinala protiv sjajne ekipe Derbi iz Novog Sada u kome su akteri i posmatrači uživali. Utakmica je ispunila sva očekivanja, a pobeda je pripala Apatincima od 1:0.

Šampioni sa trenerima

Svako finale je priča za sebe, pa tako i ovo gde su se sastali protiv odlične ekipe Arene iz Subotice. Nerešeno nakon regularnog toka bio je uvod u dramu koja je usledila. Više staloženosti, mudrosti i znanja imali su mališani koje su u tajne fudbalske igre uveli treneri Nikola Medić, Strahinja Delić i Petar Bursać. Na kraju je sve proteklo onako kako se samo poželeti može, a pored neopisive radosti pala je i po koja suza radosnica.

-Ovo se ne može prepričati, jednostavno to se samo može doživeti. Dečaci su nadvisili sebe i u svakom pogledu bili pravi sportisti. Ponosni smo na njih, naglašavaju treneri Medić, Delić i Bursać, koji verovatno da još nisu svesni koliko su uspeh ostvarili njihovi “klinci”.

Pobednički pehar u rukama trenera Strahinja Delić, Petar Bursać i Nikola Medić

Ovi mališani su sada bogatiji za jedno veliko iskustvo, a klub za nešto što će ostati zlatnim slovima upisano u istoriju, jer ne postaje se svaki dan prvak države. Heroji koji su Apatin vinuli u vrh srpskog fudbala su:

Opravdano radovanje, prvaci države pioniri FK MLadost Apa

Aleksej Stojadinović, Bojan Ćopić, Aleksandar Radovanović, Aleksa Janković, Strahinja Sučević, Nikola Zorić, Jovan Lončar, Lazar Oršić, Nemanja Majstorović, Đoko Malbaša, Vukašin Gotovina i Strahinja Cvetković. Svakako da se moraju pohvaliti i mladi treneri koji su dali neprocenjiv doprinos ovom rezultatu, a sasvim je izvesno da će ova titula svima biti stimulans više da rade bolje i uspešnije.

Njima su po dolasku roditelji, rodbina i prijatelji priredili nezaboravan doček ispred stadiona, a oni su to zaslužili.

Bravo i srećno u daljoj karijeri!