četvrtak, 28 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

BAČIĆ: MORAMO PRUŽITI MAKSIMUM

Igrači trenera Tekstilca  Slobodana Bačića, stratovali su uspešno u prolećnom delu Vojvođanske lige „Sever“. Uspeli su Odžačani oba susreta da reše u svoju korist. Na premijeri u Pačiru minimalnim rezultatom savladana je Bačka, da bi pre nedelju dana na svom terenu dosta ubedljivo pobeđen  Hercegovac iz Gajdobre.

Da sve bude povoljnije za „plavo bele“, u prošlom kolu glavni kandidati za ulazak u Srpsku ligu, Vojvodina i Bajša su neočekivano ostali bez bodova na gostovanjima. Vodeća ekipa iz Bačkog Gradišta izgubila je u Srbobranu dok je Bajša ostala praznih šaka u Apatinu, pa su ove dve ekipe uz Tekstilac, sada bodovno izjednačene jer imaju po 41 bod.

Nema sumnje da su porazi naših rivala u borbi za prvo mesto nama dobrodošli. Imamo sad isti broj bodova, ali, moram reći da još ima puno da se igra i da ništa nije gotovo. Može se očekivati da će u preostalih 17 utakmica biti još kikseva jer su ekipe iz gornjeg dela tabele dosta izjednačene i svako svakog može pobediti, naglašava trener Tekstilca Bačić.

Zadovoljni ste učinkom u prve dve utakmice?

Dobro smo se pripremili jer ispred sebe imamo jasno postvaljen cilj. U celini gledano dobro smo odigrali oba susreta i zasluženo smo došli do bodova. Bilo je i nekih detalja koje moramo popraviti. Naši protivnici na prethodne dve utakmice, gotovo da nisu imali ozbiljniju priliku da nas ugroze, dok smo mi postilgi četiri gola, a mogli smo još koji put zatresti mrežu u rivala, kaže Bačić.

Danas sledi derbi u Bajši protiv istoimene ekipe? Možete li nastaviti pobednički niz?

U pitanju je izuzetno teška utakmica za obe ekipe. Mi imamo malih kadrovskih problema, ali to ne sme biti alibi. Ulazimo u ovaj meč sa maksimalnim motivima. Moji igrači moraju dati sve od sebe jer ćemo imati ispred sebe vrlo dobru ekipu domaćina. Jesenas u Odžacima nije bilo golova, da li će ih biti u ovom duelu videćemo. Objektivno procenjujući vrednosti oba tima, može se reći da su moguća sva tri rezultata. Naravno, mi ćemo i u ovaj meč ući sa željom da ostanemo neporaženi, a da bi to ostavrili moji igrači moraju dati svoj maksimalan doprinos, jasan je u stavu Slobodan Bačić.