četvrtak, 29 julaApa-press vam želi dobrodošlicu!

BAČIĆ STVARA TIM ZA SRPSKU LIGU

Novi kormilar odžačkog Tekstilca Slobodan Bačić ovih dana ja u velikom poslu. Sprema se početak pripremnog perioda, koji će kako sada stvari stoje početi 15. januara, a spominju se imena nekih igrača koji bi trebalo da pojačaju ekipu. Mada prelazni rok počinje tek za nedelju dana, na klupskom sajtu objavljena su imena izuzetno kvalitetnih novajlija, koji su prema njihovim informacijama već prišli klubu, pa je na pomolu ekipu dostojnu igranja u Srpskoj ligi, što je želja, ali i osnovni cilj kluba u nastavku takmičarske sezone Vojvođanske lige Sever.

Odžačani, koji su na trećem mestu na tabeli sa tri boda manje u odnosu na vodeći tandem Vojvodina Bačko Gradište i Bajša i imaće nešto teži raspored kola tokom prolećnog dela sezone, pa je shodno ambicijama i postavljenom zadatku Bačić počeo da sklapa kockice mozaika zvanog šampionska ekipa.

Prema pisanju čelnika Tekstilca u narednom periodu klub će biti jači za Miljana Jablana iskusnog igrača koji iza sebe ima bogatu karijeru, a poslednji klub u kome je nastupao bio je Mladost GAT iz Novog Sada, potom dvojica prvotimaca ČSK Pivara iz Čelareva David Simović i Goran Potkozarac, tu su od ranije angažovani Dejan Stanković Sloga Čonoplja, Nebojša Pavlović Bečej i Zlatko Liščević Trajal Kruševac.

Sve su to izuzetno kvalitetni i iskusni igrači koji bi mnogo pomogli klubu, ali tek nakon potpisivanja pristupnice klubu moću nešto detaljnije da kažem. Činjenica je da su oni izrazili želju da budu deo tima, pa se iskreno nadam da će do realizacije tih dogovora doći, kaže strateg Odžačana Slobodan Bačić.

Tekstilac teži da se vrati u društvo srpskoligaša i pred stručnim štabom je zadatak koji se mora ispuniti, odnosno treba nadoknaditi tri boda zaostatka uz napomenu da se gostuje kod oba konkurenta.

Ne smatran da je u sadašnje vreme prednost domaćeg terena toliko bitna kao nekada. Mi ćemo biti fizički dovoljno spremni da pružamo dobru igru tokom prvenstva i nadam se da ćemo uspeti da nadoknadimo taj zaostatak. Biće nekih igračkih promena i verujem da ćemo uspeti da angažujemo dovoljno kvalitetnih pojedinaca kako bi ispunili ono što se od nas očekuje. Tokom priprema odigraćemo nekoliko kontrolnih utakmica sa ekipama raznih kvaliteta i kroz te susrete pokušati da vidimo ko je spreman za napornu sezonu koja je pred nama. U svakom slučaju očekujem jedno interesantno proleće u kome će svaki bod odlučivati, a ne smeju se zanemariti ni ostali pretendenti za visok plasman koji su tu ne nekoliko bodova zaostatka.

Iza nas su tri Mladosti Bački Petrovac, Turija i Apatin i to su rivali za poštovanje, kaže Bačić koji ipak veruje da će pomenute novajlije biti na prvoj prozivci i da će na njih moći da računa.