nedelja, 1 avgustaApa-press vam želi dobrodošlicu!

BAČINI „KLINCI“ PODLEGLI U SUDIJSKOJ NADOKNADI

Hajduk 1912- Radnički (Zrenjanin) 1:1 ( 1:0)

 

Kula- Gradski stadion „Milan Sredanović“.

Igrano je bez publike.

Sudija: Dragutin Meničanin ( Vrdnik) 7.

Strelci: Matijević 28. min. (Hajduk), a Lisičić-Vuković 90+2 za Radnički. Žuti kartoni: S. Vuković, Matijević, Kostić i Laćarak (Hajduk),a Krstinić i Čušić ( Radnički).

Hajduk 1912: Drinčić 7, Manojlović 7, Arežina 6, S. Vuković 6,5, Lončar 7, Matijević 7,5 ( od 89. Marić-), Furtula 6,5, Božović 6 ( od 61. Z. Vuković 6), Kostić 6,5, Bogićević 6 ( od 51. Laćarak 6) i Masalušić 7.

Radnički Z: Radović 7, Ćušić 6, Bjelica 6, Jovanov 6, Krstinić 7, Čigoja 7, Kovačević 6,5, Bačvanski 6,5, Dučić 7, Gajilović 6 ( od 76. Lisičiž-Vuković 7) , Matić 6 ( od 90+1 Kozlovački-).

Igrač utakmice : Matijević ( Hajduk)

Nisu igrači Hajduka uspeli da overe pobedu od prošle nedelje. Delile su ih sekunde od toga, ali je u nadoknadi vremena došlo do nesporazuma između kapitena Slobodana Vukovića i golmana Drinčića. Na najbolji mogući način kiks domaćih iskoristio je rezervista Lisičić-Vuković i sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu za konačnih -1:1.

U prvom delu utakmice Kuljani su bili bolji i tu svoju igru krunisali su i pogotkom. Učinio je to Milan Matijević iz slobodnog udraca sa nešto više od dvadeset metara kada je pored živog zida pogodio donji levi ugao nemoćnog Radovića za – 1:0.

U drugom delu Kuljani su prepustili igru gostima, ali su iz brzih kontri nastojali da udvostruče prednost. Najbliži tom cilju bio je Furtula u 73. minutu kada je izašao pred golmana gostiju koji mu je krenuo u susret. Nakon udarca napadača Hajduka lopta se odbija do njegovog saigrača Kostića koji šutira pored gola. U 80. minut isti igrač izbio je ispred gola Radničkog, pokuašao je da dribla vratara Radovića, koji je izašao kao pobednik iz ovog duela. Kazna je usledila u drugom minutu nadoknade kada je Bačvanski uputio loptu pred gol Hajduka, gde je već opisan kiks odbrane Kuljana i bod je otišao u Zrenjanin.