subota, 16 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

BEACH VOLLEY LIGA SRBIJE 2019

Na terenima pored jezera Provala kod Bača, na petom turniru Banka Poštanska štedionica Beach volley lige Srbije 2019 – Prvenstva Srbije u odbojci na pesku za seniore i seniorke, koji je održan od 26 do 28. jula, titulu pobednika u ženskoj konkurenciji osvojile su sestre Marija i Tamara Miljević, dok su u muškoj konkurenciji trijumfovali Miloš Milić i Đorđe Klašnić.

Ovaj turnir je bio ujedno i kvalifikacioni turnir za Mediteranske igre koje će se održati u Grčkoj, a pobednici su stekli pravo učešća.

Aleksandra Žužić i Ivana Miler budućnost srpske odbojke

Sestre Marija i Tamara Miljević su u finalu bile bolje od Nine Škarić i Nataše Savović, pobedile su ih sa 2:0 u setovima, dok su u meču za treće mesto Milena Matić i Aleksandra Aleksić savladale Anđelu Josić i Teodoru Joldić sa 2:0.

U muškom finalu, Miloš Milić i Đorđe Klašnić savladali su Stefana Bastu i Ivana Lozića sa 2:0 u setovima , dok su u meču za treće mesto Vukašin Rajković i Damjan Pušonjić bili bolji od para Tatić/Guteše 2:0.

U kvalifikacijama je u petak nastupilo čak 35 ekipa, koje su se borile za jedno mesto koje je vodilo glavni deo turnira koji je igran u subotu i nedelju, a gde se po propozicijama takmičilo po osam muških i osam ženskih ekipa.

Među osam najboljih ekipa u ženskoj konkurenciji našle su se dve mlade i talentovane odbojkašice Ivana Miler koja igra za OK Apatin i ima 16 godina i Aleksandra Žužić koja igra za CVS Elbraco Technoland Sombor i ima 15 godina. Miler i Žužić su zauzele 6 mesto u ukupnom plasmanu.

Ovo je bila osma godina kako se turnir prvenstva Srbije u Beach volleyu održava u Baču. Tehnički organizator je i ove godine bio OK Partizan Bač, koji je kao i prethodnih godina sjajno obavio svoj deo posla.
Na redu je šesti turnir koji će se igrati od 8. do 10. avgusta u Beogradu.