subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

BESPLATNA ŠKOLA PLIVANJA U ORGANIZACIJI SPORTSKOG SAVEZA OPŠTINE APATIN

U velikoj Sali opštine Apatin, održana je konferencija za medije na kojoj su sekretar sportskog saveza opštine Apatin Slobodan Bačić i profesor sporta i fizičkog vaspitanja Radomir Radujko govorili o projektu sportskog saveza koji će se realizovati uz podršku opštine Apatin.


Besplatna škola plivanja je projekat koji kreće da se realizuje od ove godine, a kako su sredstva ograničena, u prvoj godini će broj polaznika biti ograničen na 120. Građani će u narednom periodu biti informisani o terminu polaska i načinu prijava putem letaka i plakata, a važno je napomenuti da poziv važi za neplivače uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. – rekao je Bačić.
Apatin je grad na Dunavu, koji pored toga ima i Banju, te nam je cilj da se kroz projekat besplatne škole plivanja u ovoj i narednim godinama što više dece postanu plivači. Ove godine 120 dece će biti podeljeno u dve grupe. Sa decom će raditi kvalifikovani instruktori, a pored njih na decu će motriti i asistenti, jer je bezbednost dece na prvom mestu. Svaki instruktor će voditi grupu od 12 do 15 dečaka i devojčica, a jedan čas će trajati sat vremena nakon čega će deca uz pratnju moći da se igraju i opuste još pola sata. – izjavio je Radujko.

Info služba
Opštine Apatin