utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

BEZ GOLOVA U BAČKOJ PALANCI

STARI GRAD (Bačka Palanka) – RADNIČKI 1912 0:0

Podela bodova u Bačkoj Palanci 0:0 u susretu 32. kola Srpske lige Vojvodina između domaćeg Starog Grada i Radničkog 1912. Možda je ovo realan ishod utakmice u kojoj su se očekivali golovi, mada se mora konstatovati da su Somborci u nekoliko navrata bili blizo pogotka, ali isto tako mora se priznati da je mladi golman Filip Pehilj izuzetno zaslužan što se mreža Radničkog 1912 nije zatresla nekoliko puta.

Uvodni minuti su najavljivali pogotke, a prvi je zapretio Radnički 1912 preko Avdića koji je na samom startu lepo šutirao, ali je golman Starog Grada bio na visini zadatka. Domaćin je odgovorio pokušajima u 8. i 12. minutu, međutim Pehilj je izašao kao pobednik i najavio još jednu dobu partiju na golo somborskog trećeligaša. Mladi golman je nekoliko minuta kasnije pokazao da izrasta u vrhunskog čuvara mreže, jer je uspeo na sebi svojstven način da zaustavio šut iz slobodnog udarca kada su svi videli loptu u mreži. Imao je mladi Soborac još nekoliko vrsnih intervencija i u drugom poluvremenu.

Za razliku od predhodnih utakmica strelci Radničkog 1912 ovoga puta nisu imali sreće, ali im se ne može zameriti na htenju i zalaganju. Imali su nekoliko veoma povoljnih prilika, a da je bilo malo više sreće mogao je u samoj završnici uradac kapitena Ognjena Švelje da umesto pored stative završi u mreži, jer su centimetri delili loptu od cilja.

Sa ovim bodom Radnički 1912 ostao je na drugom mestu na tabeli, a u sledećem kolu koje se igra u subotu u goste mu dolazi Omladinac iz Starih Banovaca.