četvrtak, 6 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

BOGAT KOŠARKAŠKI VIKEND U „MOSTONGI“

Trojka u finišu za radost najmladjih Jokerovaca

Prva februarska subota, kao nijedna dosad, obilovala je košarkaškim utakmicama od najmlađih pa sve do seniora. KK JOKER bio je domaćin na tri meča, a na četvrtom je to KK SOMBOR, čiji su seniori igrali sa odgovarajućom ekipom OKK SRBOBRAN iz istoimenog mesta.
Pioniri JOKERA igrali su meč Kvalitetne lige Vojvodine sa vršnjacima iz Srbobrana, i u jednoj ujednačenoj utakmici slavili na par sekundi pre zvuka sirene, košem sa udaljenosti koja se registruje trojkom.

Kadeti sa 35 razlike razvalili Subotičane

U Kvalitetnoj Ligi Vojvodine za kadetski uzrast, dečake rođene 2002 godine i mlađe, Somborci su ugostili vršnjake iz Subotice, ekipu Spartaka, i u jednoj izuzetno dobroj utakmici pred vernim navijačima, uspeli visoko da poraze svoga gosta sa 35 razlike. Pobeda somborskih kadata nije bila upitna tokom celog meča,jer se vodjtvo povećavalo iz četvrtine u četvrtinu.

Do stotke sa pola gasa

Nakon dve pobede košarkaša JOKERA, i treća njihova ekipa koja je izašla na parket Mostonge, došla je do pobede i novih bodova. Seniori Somboraca su u okviru 12 kola MRL 2 -Sever ugostili KK BEOČIN iz Beočina i naneli mu žestog poraz od 63 koša razlike. Stiče se utisak da su domaćini igrali sa „pola gasa“, jer sa druge strane su imali mladu i neiskusnu ekipu, koja nije pretila i nije bila kadra da učini nešto više.
Somborci ovom pobedom ostaju i dalje vodeća ekipa na tabeli, a ozbiljniji test i proveru svoga kvaliteta imaće u trećem kolu proleća, tačnije 17. februara kada ugošćuju komšije iz Apatina.

Tekst i foto: Vinko Janković

Povezano:  PODRUČNA LIGA SOMBOR - OMLADINAC SRUŠIO LIDERA!