subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

BOJAN TOMAŠEVIĆ TVORAC MLADIH ŠAMPIONA

Moj komentar:

piše Jovan Banjac

MILICA PRODUKT SAVESNOG RADA

U miru, bez velikih i bombastih naslova, već godinama unazad veoma uspešno radi Atletski klub Apatin. Ovaj po mnogo čemu pozitivan sportski kolektiv akcenat je bacio na besplatan rad sa decom. Funkcija prvog trenera poverena je Bojanu Tomaševiću, mladom i savesnom stručnjaku koji mnogo ne priča, već prepušta da uspesi i medalje govore o njegovom radu. Uz maksimalnu podršku kluba, na čelu sa predsednikom Goranom Čegarom, Tomašević uspešno sprovodi u delo program koji je pripremio, a o kvalitetu tih prijekata bilo bi više nego nekorektno komentarisati, jer uspesi govore sve.

Bojan Tomašević sa svojim šampionima, Milicom i Milošem

Međutim, ono što je interesantno svakako leži u činjenici da među članovima kluba vleda neka specifična atmosfera. Trenerova se poštuje, ali „naredbe“ stižu u nekom drugarskom, pa često i roditeljskom tonu, što očigledno da odgovara deci koja bez pogovora ispunjavaju sve zadato. Mada je svestan da nisu sva deca talentovana za velike domete, Tomašević na treninzima ne pravi razliku kod dece, ne juri za rezultatima i titulama, već šansu pruža svakom pojedincu.

I dok trenutno u Splitu, sa punim pravom proslavlja zlatnu medalju koju je osvojila Milica Zanze, osetio sam potrebu da napišem ove redove, jer Miličin uspeh nije plod slučajnosti, već savesnog i stručnog rada. Nema sumnje da bi ovaj uspeh iz Splita bio uvećan da jedan od najtalenotovanijih „klinaca“ Miloš Dreković nije morao da nastupa sa dečacima godinu dana starijim, što je za taj uzrast veliki hendikep. Svi mi koji smo upućeni u rad ovog sportskog kluba ubeđeni smo da će i Miloš uskoro stati na isto postolje na kome je pre dva dana stajala Milica, jer je sasvim sigurno Bojan „snimio“ situaciju i spremio nešto za sledeću sezonu.

Trenerski i roditeljski zagrljaj Bojana i njegovih učenika

U ime svih onih koji vole sport i koji se raduju uspesima sportista, nejiskrenije čestitike za zlato i verujem da ovde nije kraj, naprotiv, smatram da je ovo početak velikih dometa. Srećno!