subota, 17 aprilaApa-press vam želi dobrodošlicu!

BRATSTVO 1946 POČELO SA PRIPREMAMA

Kao što je i najavljeno fudbaleri prigrevačkog Bratstva 1946 krenuli su u zakazano vreme sa pripremama za prolećni deo sezone u Srpskoj ligi Vojvodina, koji će se odvijati u Prigrevici. U odnosu na predhodni period u ekipi nema kapitena Srđana Vukovića, Nikole Makara, Nemanje Vukovića kao ni golmana Obrada Čučkovića. Tim su za sada pojačali povratnici Dejan Juhik i Aleksandar Erak, a na osnovu nekih izjava ekipa bi trebalo da bude još jača jer se pregovara sa nekolicinom veoma kvalitetnih pojedinaca. Nakon povrede ponovo je u trenažnom ciklusu Nikola Ićitović koji će konkurisati za dres sa brojem jedan, jer je veoma kvalitetan čuvar mreže i od njega se sa pravom očekuje da bude jedan od ključnih igrača u narednom periodu.

Ponovo u Bratstvu 1946, Dejan Juhik povratnik

-Ono što nas raduje i ohrabruje svakako je zdrava atmosfera koja je ostala u ekipi i koja je bitan preduslov za kvalitetan rad. Iza nas je nekoliko napornih radnih dana i velika većina dobro podnose ono što dobiju kao zadatak. Očigledno da pauza nije ostavila veće posledice i za sada sve funkcioniše kako smo zamislili, kaže pomoćni trener Bratstva 1946 Života Gavrilović.

Nakon svakog prelaznog roka postavlja se pitanje, da li je ekipa jača ili slabija u odnosu na predhodni period.

-Rano je govoriti o tome kakva će snaga biti ovog sastava. Ukoliko se igraču budu zalagali sve se može nadoknaditi. Juhik i Erak su provereni prvotimci i znamo njihove individualne, ali i kolektivne kvalitete, pa očekujemo da se brzo uklope u ovaj sistem igre koji im nije nepoznat. U ovom periodu najbitnije je da nas mimoiđu povrede i da što duže radimo u  kompletnom sastavu. Imamo zakazanih sedam utakmica u kojima će svaki pojedinac imati svoju priliku da pokaže zašto nosi dres Bratstva 1946, a prva prijateljska utakmica je 6. februara kada igramo protiv Turije. Do tada bi trebalo da budemo kompletni i da znamo sa kojim sastavom raspolažemo, napominje Gavrilović.

Povezano:  RADNIČKI 1912 DOČEKUJE 1. MAJ