petak, 22 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

BRATSTVO 1946 U PREGOVORIMA SA NEKOLICINOM FUDBALERA

FABER OSTAO

I pored toga što još nije počeo prelezni rok za fudbalere, a pripreme su zakazane za 25. januar, prigrevačko Bratstvo 1946 polako sklapa mozaik tima. Danijel Faber koji je jednom nogom bio na izlaznim vratima kluba uspeo je da se dogovori sa čelnicima i ostaće u Bratstvu 1946, a od prvog dana priprema sa ekipom će biti povratnik Nikola Mandić kao i Stefan Ožegović napadač OFK Mladosti. U kvalitete ove trojice novi strateg Prigrevčana Sreten – Jele – Vilotić je upoznat i sasvim je zvesno da će kao i ostali imati svoju šansu da se dokažu i izbore mesto u prvom timu.

Faber je imao svoje blistave trenutke u ekipi Bratstva 1946, ali je onda naišao pad forme i kriza u igri, koja je verovatno prošlost i za očekivati je da ovaj britki bek ponovo zaigra na nekadašnjem nivou, jer poseduje sve ono što je potrebno za ekipu koja teži da bude u vrhu Srpske lige. Kvaliteti Mandića su neosporni i nedopustivo bi bilo komentarisati njegove mogućnosti, jer je reč o igraču koji je igrajući za beogradski Partizan prošao sve mlade reprezentativne selekcije, ali… Očigledno da je ovaj mladić shvatio da mu je mesto među najboljim igračima na ovom području i treba se nadati da će dobro odraditi pripremni period i obezbediti status nezamenjivog u navali Bratstva 1946. Ožegović je na sebe skrenuo pažnju davajući golove za Apatince, a svakako da mu u prilog ide činjenica da mu je Vilotić svojevremeno bio trener i da zna koji su njegovi dometi.

Angažovanjem pomenutih uprava i treneri Bratstva 1946 još jednom su pokazali dobru nameru i nastavili sa praksom da prednost u odabiru igrača imaju fudbaleri sa ovih prostora. Treba se nadati da će ukazanu šansu mladići iskoristiti i pre svega radom i ponašanjem obezbediti stalni status člana kluba. Početkom sledeće nedelje biće obavljeni razgovori sa još nekolicinom mladih i veoma darovitih fudbalera koji bi trebalo da pojačaju konkurenciju u odabiru prvih 11.