utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

BRATSTVO 1946 UOČI NOVE TAKMIČARSKE SEZONE

AMBICIJE ISTE – GORNJI DEO TABELE

Fudbaleri prigrevačkog Bratstva 1946 ulaze u završnu fazu priprema za naredno prvenstvo u Srpskoj ligi Vojvodina. Zbog raznih okolnosti ekipa nije odigrala planirani broj kontrolnih utakmica, što bi moglo da stvori određen problem na početku sezone, jer sastav nije skroz uigran i to se moglo videti u dosadašnjim prijateljskim utakmicama. Sada je na treneru Milanu Mitroviću sa pomoćnicima Životom Gavrilovićem i Slobodanom Cvetićaninom da što pre otklone eventualne propuste i osposobe tim za prva dva teška gostovanja. Nema sumnje da će oni to znalački odraditi, jer je ovako nešto očekivano, tim pre jer se ekipa svakodnevno popunjavala pa su tek pre nekoliko dana imali jasniju viziju igračkog kadra na koji mogu računati.

Biće zadužen za golove Marko Zečević

Bilo je dolazaka i odlazaka, tako da nismo mogli raditi sa timom na koji se može računati od starta prvenstva. To su neki problemi na koje čovek mora biti spreman i ne smeju nas pokolebati na putu do željenog cilja, prve su reči novog predsednika Upravnog odbora Bratstva 1946 Milića Stojakovića.

Za manje od dve nedelje krenuće lopta sa centra i tada počinje borba za bodove. Kako prvi čovek kluba vidi dosadašnji rad i postoje li neke primedbe?

Pune ruke posla, treneri Gavrilović, Mitrović i Cvetićanin

U principu moram biti zadovoljan, mada iskreno rečeno, nismo uspeli skroz da sprovedemo ono što smo zamislili. Bilo je poteškoća oko igračkog kadra, a onda i prijateljske utakmice. Susret protiv Bečeja smo zbog olujnog vremena morali prekinuti, a ta utakmica bi nam poslužila da realno procenimo trenutnu vrednost tima. Ono što raduje svakako je pozitivna atmosfera koja vlada u klubu i ekipi. Novajlije su se dobro uklopile i vredno se radi. Verujem da će do početka prvenstva sve nedaće biti otklonjene, kaže Stojaković.

Uoči svakog novog prvenstva izdvaja se krug klubova koji najavljuju borbu za najviše postolje na tabeli. Stiče se utisak da je ove godine mnogo onih koji sebe vide na Olimpu kao i da je liga po kvalitetu nešto jača u odnosu na prošlu sezonu.

Prema našim saznanjima šampionske ambicije gaji pola lige, a to su pre svega somborski Radnički, Železničar i Dinamo iz Pančeva, Bačka iz Subotice, Bečej, Hajduk iz Kule, a ne se se zaboraviti da je Omladinac iz Novih Banovaca godinama pri vrhu tabele. U takvom okruženju teško je davati neke prognoze, jer predpostavljam da ambicije klubova proizilaze iz realnih osnova. Naš cilj je da se nađemo tik uz pomenute i da se dostojno borimo za što bolji plaman. Nikome neće biti lako osvajati bodove, jer ni ostali klubovi ne ulaze u takmičenje da bi gubili utakmice. Nadam se da će prvenstvo biti interesantno i da će fer i korektna igra biti u prvom planu, napominje Milić Stojaković.

Bilo je dosta poteškoća, predsednik UO Bratstva 1946 Milić Stojaković

Bratstvo 1946 je u nekoliko navrata bilo na meti arbitara koji su direktno uticali na krajnji plasman ekipa na tabeli. Kod mnogih vlada strah da će i ove godine sve konce upravo arbitri držati u svojim rukama. Ima li novo rukovodstvo neku viziju kako se odbraniti od takvih nedaća?

Nama je ostalo da se nadamo da svi koji su u fudbalu pre svega misle na doborbit ove igre, a to podrazumeva i kvalitetno suđenje. Nećemo se baviti sa time, jer verujemo ljudima koji vode saveze i sa pravom od njih očekujemo da iskorene sve negativnosti. Naše je da igramo fudbal, a ostalo neka rešavaju oni čiji su to problemi. Upoznat sam sa mnogim detaljima i ne bi ih sada komentarisao. U fudbalu smo da pomognemo mladima da napreduju. Ovaj rang takmičnja je prava prilika za mlade da se afirmišu i da spremni dočekaju neka nova iskušenja. To trebaju da shvate oni koji se brinu o razvoju fudbala, jer sve je više klubova koji zapadaju u materijalne poteškoće, pa se mnogi čak i gase. Nećemo im pomoći ako nam lige nisu pod nadzorom stručnih ljudi i ako se svi ne izborimo za regluarnost takmičenja, tvrdi Stojaković.

Oči uprte u njega, Ognjen Šveljo udarna snaga Bratstva 1946

Šta pristalice kluba mogu očekivati od nove sezone i koji su realni dometi trenutnog sastava?

Mi ne odustajemo od namere da igramo dopadljiv i efikasan fudbal. U ovom trenutku je teško prognozirati gde ćemo se na kraju sezone naći, ali obećavam da ćemo dati sve od sebe da budemo što bolje plasirani. Neke procene su da je ovaj sastav na pojedinim pozicijama kvalitetniji u odnosu na prošlu godinu, ali to igrači moraju dokazati. U takmičenje ne ulazimo sa bilo kakvim imperativom, sem da obezbedimo opstanak u ligi. Ako uspemo da se domognemo pozicije koja nam omogućava borbu za naslov prvaka, rado ćemo je iskoristiti. Imamo izuzetno težak jesenji raspored kola i od starta moramo da budemo maksimalno spremni, a ništa nam nije išlo na ruku, pa će mnogo toga zavisiti od prvih utakmica. U toku nekoliko narednih dana priključiće nam se još dva a možda i tri nova igrača i njih treneri moraju ukomponovati u sastva. No, i pored svih poteškoća ja sam optimista, poručuje Milić Stojaković prvi čovek prigrevačkog trećeligaša.