ponedeljak, 18 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

BRATSTVO 2019 POJAČAVA SVOJE REDOVE I STVARA „DRIM“ TIM

Prvak Međuopštinske fudbalske lige Sombor 1. razred, ekipa prigrevačkog Bratstva 2019 i u novu sezonu ulazi sa jasnim ambicijama. Tim koji od osnivanja ima stoprocentni učinak u Područnoj ligi Sombor nastupiće pojačan. Mada još nije počeo prelazni rok izvesno je da će od prvog dana pripremnog perioda sa ekipom biti golman Nikola Ićitović, potom odlični univerzalac Branislav Vejnović i iskusni napadač Vladimir Pešić. Ićitović i Vejnović su svojevremeno nastupali za Prigrevicu i ostavili sjajan utisak, dok je Pešić igrajući za apatinsku Mladost i u poslednjoj sezoni za Tekstilac iz Odžaka u više navrata pokazao svoj kvalitet.

Od jeseni nove obaveze, Bratstvo 2019

Najbitinije je da smo sačuvali kostur tima iz predhodne sezone, a o novajlijama ne treba trošiti reči. To su igrači koje dobro poznajemo i koji će se lako uklopiti u sistem rada, kaže trener Bratstva 2019 Goran Panjević.

Trener od koga se mnogo može naučiti, Goran Panjević

Po mnogima ovaj sastav Bratstva 2019 mogao bi da igra u znatno kvalitetnijem rangu takmičenja od Područja i procene su da bi izabranici trenera Panjevića i njegovog zamenika Dragoljuba Popovića lako mogli da se „prošetaju“ do vojvođanskog severa.

Svi se nadamo da ćemo uspeti da nastavimo tamo gde smo stali i da ćemo biti konkurentni za naslov prvaka. Ništa se unapred ne zna, pa zato od starta priprema, koje su zakazane za 11. juli, krećemo sa radom koji želimo da krunišemo dobrim rezultatom. Iskreno rečeno pojedinačni kvaliteti ovih fudbalera sa kojima raspolažemo ne dozvoljavaju nam da igramo u slabijim ligama, što u neku ruku daje obavezu da od starta kremeno na osvajanje čelne pozicije na tabeli. Neće biti lako, jer uvek ima timova koji gaje slične ambicije, međutim ako sve ostane kako smo zamislili trebalo bi da budemo ubojiti, tvrdi Panjević.

Ponovo u istom stroju, Branislav Vejnović

Strategu Prigrevčana nije prvi put da ima ovakav zadatak. Poslednju deceniju sa Bratstvom je osvajao mnoge rangove takmičenja i obarao rekorde pa se sa pravom očekuje da sa bogatim trenerskim znanjem i nekadašnjim igračkim iskustvom prabrodi još jednu prepreku.

Povratak na gol Bratstva 2019, Nikola Ićitović

Nadamo se da će se situacija poboljšati i da ćemo imati pomoć navijača, jer bez njihovog prisustva utakmice nemaju istu draž.

Novi izazovi, Vladimir Pešić

U ovom trenutku teško je obećavati bilo kakav rezultat, jer se mnogo toga može izmeniti, ali mi treneri i igrači uvek možemo i moramo obećati da ćemo dati sve od sebe da ispunimo očekivanja. Ponekad to nije dovoljno za trijumf, ali takav je sport, ističe Panjević.