petak, 16 aprilaApa-press vam želi dobrodošlicu!

BRATSTVU SAMO BOD PROTIV JARČANA

BRATSTVO 1946 – MLADOST (Bački Jarak) 1:1 (0:0)

Stadion „Goran Nesvanulica Klipi“

gledalaca oko 350

sudija: Predrag Janjuš (Pančevo) 5

strelci: Vukić (61) za Bratstvo 1946, Gojković (57 11m) za Mladost

žuti kartoni: Resanović, Bajčev, Sremčević (Bratstvo 1946)- Doknić, Popović, Ninković, Brbački (Mladost)

BRATSTVO 1946: Kronić 6,5, Resanović 6,5, Juhik 6, Vuković 6, Bajčev 6, Makar 6, (Nosković 6), Bursać 6, Sremčević 6, Šveljo 6, Stanković 6,5, Zorić 6, (Vukić 7)

MLADOST:  Rajić 7, Vujović 6, (Brbački 6), Todorović 6,5, Doknić 6, (Trivunović), Popović 6, Gojković 6,5, Marić 6, (Popadić 6), Ninković 6, Trivunović 6, Stoisavljević 6, Popović 6

igrač utakmice: Nenad RAJIĆ (Mladost)

Izveštaj sa premijerne utakmice prolećnog dela sezone Srpske lige Vojvodina, nažalost mora se započeti sa imenom arbitra Predraga Janjuša iz Pančeva koji je svojim odlukama u velikoj meri uticao na konačan rezultat. No, pre toga treba istaći da ni fudbaleri prigrevačkog srpskoligaša nisu odigrali onako kako umeju i kako se od njih to očekuje, pa su u velikoj meri olakšali sudiji da odradi posao za nekog trećeg.

Prvih 45 minuta proteklo je u nepovezanoj igri, odnosno gosti su se branili sa svim raspoloživim snagama i težili su da što duže sačuvaju svoju mrežu. U nekoliko navrata dobrim intervencijama istakao se golman Nenad Rajić, pa je to dalo dodatnu sigurnost odbrani Jarčana. Iz tog perioda vredno je pomenuti slobodan udarac kapitena Srđana Vukovića u 42. minutu kada je gađao levi ugao protivničkog gola, ali je Rajić bio na visini zadatka. Drugo poluvreme krenulo je mnogo povoljnije za domaćina, jer je već u 47. minutu Šveljo snažno šutirao, međutim i ovoga puta istakao se golman gostujućeg sastava.

Povezano:  SLOGA SUTRA U NOVIM KOZARCIMA

A onda sledi nešto što se retko viđa na fudalskim terenima. Igrao se 56. minut i stvorila se gužva u kaznenom prostoru Bratstva 1946. Tom prilikom jedan od igrača Mladosti rukom je zahvatio loptu i ona se odbila od njega i pogodila Vukovića u ruku. Začula se pištaljka Janjuša i svi su krenuli ka centru, kako domaći tako i gostujući igrači, a onda je delilac (ne)pravde pokazao na belu tačku. Bukvalno svi na terenu, a i na tribinama bili su više nego zaprepašćeni odlukom čoveka koji je imao svoj motiv, a on sigurno nije bio da se pomogne gostima, već da se uskrati radost domaćinu. Siguran sa bele tačke bio je Gojković.

Nakon primljenog gola fudbaleri prigrevačkog kluba krenuli su još silovitije i četiri mnuta kasnije uspeli da izjednače. Resanović je sjajno centrirao sa leve strane, a robusni novajlija Stefan Vukić glavom je poslao loptu u mrežu.

Da ne ostane samo na jednoj kobnoj grešci Janjuš se postarao u 73. minutu kada nije sankcionisao igranje gostujućeg igrača rukom u svom kaznenom prostoru, već je samo rukom odmahnuo i na taj način dao svima do znanja zbog čega je došao da sudi današnju utakmicu.

Foto: Vinko Janković, tekst Jovan Banjac