petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

BRONZANI PRUGINIĆ I JOVETIĆ

Prvotimci Kuglaškog kluba “Kordun” iz Kljajićeva, Dejan Pruginić i Marko Jovetić ostvarili su veoma zapažen rezultat osvojanjem trećeg mesta na Prvenstvu Srbije u tandemima, koje je održano u nedelju na kuglani u Smederevu.

U hrabroj i odvažnoj igri, gde nije bilo preteranog respekta prema rivalima koji su članovi elitne lige, tandem Kordunaša odigrao je veoma kvalitetno što je rezultiralo medaljom koja je mogla biti još sjajnija. Oni su u kvalifikacijama oborili 563 čunja i kao sedmoplasirani ušli u finalnu seriju. Žreb je odlučio da u prvom susretu za protivnike imaju drugoplasirani par iz kvalifikacija Marko Erdeljan – Nikola Vukadinov prvotimci Vojvodine iz Bačkog Gradišta. Nakon uzbudljive i veoma neizvesne borbe, Pruginić i Jovetić su bili bolji, a medalju su obezbedili posle „zlatnih kugli“ 12:11, jer je rezultat glasio 1:1 (118:122, 149:125).

Na putu do finala čekao ih je tandemu Goran Bukva – Dragan Vukelić iz beogradske Crvene zvezde. I ovoga puta Kordunaši su pokazali hrabrost koja im je bila odlika tokom čitavog prvenstva, međutim, izostala je doza sreće. Izgubili su od favorizovanih rivala sa 0:2, ali sam rezultat od 127:131 i 143:146 oborenih čunjeva dovoljan je poazatelj da su nijanse odlučile.

Zlato je pripalo tandemu subotičkog Spartaka Joković/Lainščak, koji su na zlatne kugle pobedili Bukvu i Vukelića.