ponedeljak, 18 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ČAPO POMOGAO BORCU

Hajduk 1912- Borac 1:2 (1:0)

Kula- Gradski stadion: „Milan Sredanović“.

Sudija: Kristijan Čapo ( Subotica ) 5.

Strelci: M. Manojlović u 7. minutu za Hajduk, a Juriša 68. i 87. minut iz penala  za Borac.

Žuti kartoni: Vujović, Božović i Arežina ( Hajduk), a Kovačević; Juriša i Janković ( Borac).

Hajduk 1912: Drinčić 7, Vuković 7, Vujović 7 , Šušnjar 6, B. Manojlović 7 (Vlaisavljević-), Laćarak 6, Božović 6 (Macanović -). Rajkovača 6, M. Manojlović 7 , Masalušić 7 (Arežina 6) i Vujošević 6.

Borac: Kovačević 7, Mićić 6 (Đorđević 7), Šiškov 6, Zulfić 6, Juriša 8, Dašić 7, Vasović 6 (A. Šušnjar 6), Gavrilović 7 (Janković -), Radović 6 (Živkov 7), Javor 6 (M. Šušnjar -) i Marković 7.

Igrač utakmice: Juriša ( Borac)

Igrači Hajduka su doživeli i drugi uzastopni poraz koji im komplikuje borbu za opstanak. Nije se u prvom delu tako nešto moglo predvideti, jer su domaći igrali bolje i to materijalizovali vodećim pogotkom. Bilo je to već u 7. minutu kada je Miloš Manojlović pobegao svojim čuvarima, izbio ispred golmana Kovačevića i sa 12 metara zatresao mrežu- 1:0. Potom je usledila odlična prilika za Rajkovaču u 20. i Šušnjara osam minuta docnije, kada je Vasović sa gol linije izbio loptu u korner.

U drugom delu susreta kapiten Vuković i saigrači su nastavili sa atacima ka golu Sakuljana. U 52. minutu ukazala se odlična prilika za Arežinu koji je povratnu loptu od M. Manojlovića umesto u mrežu poslao pored stative. Gosti se nisu predavali i ta njihova želja bila je nagrađena izjednačujućim pogotkom. Bilo je to u 68. minutu kada Dašić ubacuje loptu pred gol gde je između dva igrača Hajduka prihvata Juriša i pogađa suprotni ugao nemoćnog Drinčića. Gostima je gol dao dodatna krila pa su u 82. bili u prilici da stignu i do preokreta, ali Živkov pogađa prečku. U samom finišu, u 87. minutu najbolji akter susreta Juriša želeo je lob udarcem da uposli svog saigrača, ali lopta pogađa Vujovića koji je bio okrenut leđima. Na opšte iznenađenje sudija Čapo je pokazao na belu tačku , smatrajući da je lopta pogodila igrača domaćih u ruku. Sudijski poklon Juriša je pretvorio u pobedonosni gol. U nadoknadi vrmena nakon kornera Arežine, Vujović je šutirao glavom , Kovačević odbio loptu koju je u mrežu poslao rezervista Vlaisavljević, ali Čapo svira prekršaj nad golmanom, tako da su gosti radosno napustili Kulu.

R. M.