utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ĆIRIĆ STVARA NOVI TIM

Planirana prijateljska utakmica između odžačkog Tekstilca i Hajduka iz Kule, koja je trebalo da se odigra prošle subote, otkazana je. Razlog ležu u zabrani okupljanja, koja je na snazi, pa su klubovi odlučili da je poštuju i otkažu ranije dogovoren susret. Sa uigravanjem tima trener Tekstilca Zoran Ćirić moraće da sačeka, a to je dodatni problem koji bi mogao da se odrazi već na samom startu prvenstva Vojvođanske lige Sever. Naime, ovaj vrsni strateg ostao je uoči početka priprema bez nekoliko ključnih igrača i ta mesta mora popuniti sa mladim fudbalerima za koje je svaka provera od velikog značaja.

Moramo se adaptirati i prilagoditi pripreme shodno trenutnoj situaciji. Nije lako, ali druge opcije nema. Tekstilac u novu sezonu ulazi sa mladim timom koji će imati za cilj da obezbedi opstanak u ligi. Verujem da ćemo uspeti i da ćemo koliko-toliko spremni ući u trku za bodove, ističe trener Odžačana Zoran Ćirić.

Kormilar Tekstilca je na velikim iskušenjima. Očekivanja su da klub sa vekom tradicije sačuva status vojvođanskog ligaša, što će objekrivno rečeno, biti veoma teško. Mladići koji će poneti dres prvotimaca nemaju dovoljno iskustva za igranje napornih takmičarskih utakmica, pa će Ćirić iz njih morati da izvuče poslednje atome snage.

Najava je da sredinom sledećeg meseca krećemo sa ligom. Mnogo toga zavisiće od uigranosti ekipe, pa nam je svaki minut rada dragocen jer smo tek u fazi upoznavanja i uigravanja. Bilo bi nam znatno lakše da možemo da igramo kontrolne utakmice, ali šta da se radi. U ovom trenutku je teško, a i krajnje nezahvalno prognozirati naš učinak. I pored svih nagomilanih problema nadam da ćemo uspeti. Za mladiće koji žele da se bave fudbalom ovo je prava prilika da iskoriste ukazanu šansu i da se potrude da od starta steknu naše poverenje, naglašava šef stručnog štaba odžačkog Tekstilca Zoran Ćirić poznat po tome da sa igračima ima krajnje korektan odnos i da ih uspeva dodatno motivisati, što će ove sezone biti više nego potrebno.