petak, 3 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ČLANOVI ATLETSKOG KLUBA APATIN AKTIVNI I USPEŠNI

Edo Janić veteranski prvak Balkana u dvorani, Aleksandra Burkanović i Miroslav Pešić srebrni na Novosadskom krosu za dečiji osmeh

Članovi Atletskog kluba Apatin posle uspešnog prošlonedeljnog nastupa na polumaratonu Srebrno jezero, i ovog vikenda nastavili su sa uspešnim nastupima.
Dugogodišnji član AK Apatin Edo Janić osvojio je šampionsku titulu na Prvenstvu Balkana za veterane u dvorani u svojoj starosnoj kategoriji ispred drugoplasiranog predstavnika BiH i trećeplasiranog takmičara iz Crne Gore. Takmičenje je proteklog vikenda održano u Beogradskoj atletskoj dvorani.
Članovi AK Apatin tokom jučerašnjeg dana uspešno su nastupili na tradicionalnog Novosadskom krosu za dečije osmeh koji je održan u Kameničkom parku.
Najsupešniji su bili Aleksandra Burkanović i Miroslav Pešić koji su osvojili vicešampionske titule u trci na 4,5 kilometara. Zapažene nastupe imali su i ostali članovi AK Apatin Milan Kovačić, Danijela Dragojević, Jelena Rašković, Živa Vijoglavin i Ana Nađheđeši.
Narednog vikenda, 18. marta 2018. godine, članovi AK Apatin, nastupiće na Prvenstvu Srbije u polumaratonu za seniore i seniorke koje se održava u Kruševcu. Na prvenstvu će nastupiti Đuro Borbelj koji će biti jedan od pretendenata za osvajanje jedne od medalja, Aleksandra Burkanović, Miroslav Pešić, Milan Kovačić, Predrag Knežević, Nebojša Ćulumović i Zoran Radičanin.
Uporedo sa učešćem takmičara u toku su pripremne radnje za organizaciju međunarodnog prekograničnog 3. Ultramaratona od Osijeka do Apatina, koji se održava 25.03.2018. godine u suorganizaciji Atletskog kluba Apatin i Udruge zdravo trčanje iz Osijeka, za koju je do sada prijavljeno blizu 100 takmičara iz Srbije i okruženja. Takmičari će nastupiti na deonici od 50 kilometara.

G. ČEGAR