utorak, 26 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

ČLANOVI ATLETSKOG KLUBA USPEŠNI NA PRVENSTVU SRBIJE U PLANINSKOM TRČANjU

Članovi Atletskog kluba Apatin nastavili sa uspešnim nastupima na prvenstvima Srbije u 2021. godini, peto od početka 2021. godine. Proteklog vikenda u prelepom ambijentu planine Bukulja kod Aranđelovca, održano je pojedinačno Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju čiji su suorganizatori bili Srpski atletski Savez i Sportski savez Aranđelovca.

Iako je Atletski klub Apatin na Prvenstvu Srbije nastupio bez dva sjajna takmičara Đuro Borbelj i Denis Firulović (zbog bolesti) koji su bili pretedenti za osvajanje medalja, ostatak ekipe je dostojno reprezentovao klub i sjajno se borio za što bolji plasman. U trci mlađih juniora na 4.000 metara (+200m/-200 metara visinske razlike) odličan nastup imao je Konstantin Šimić koji je osvojio 6. mesto, dok je u trci seniora na 10.000 metara (+500 m/-500 metara visinske razlike) Aleksandar Stajić zauzeo takođe 6. mesto.

U okviru Prvenstva Srbije na kraju takmičarskog programa održana je najmasovnija trka veterana i rekreativaca na 2 kilometra sa visinskom razlikom +100  metara/-100 metara u kojoj je sjajan nastup imalo deset članova AK Apatin predvođeni trenerom Marianom Čegar Lukić, koji su na najbolji i najpozitivniji način prezentovali Apatin.

U ženskoj konkurenciji trostruka pobeda članica AK Apatin, u ukupnom plasmanu i u starosnoj kategoriji pobedila je Aleksandra Burkanović, iza nje u cilj je ušla desetogodišnja Una Čegar, dok je treće mesto osvojila Marijana Mijatović, potom su u cilj ušle šestogodišnja Hana Čegar i Branka Veličković (koja je osvojila prvo mesto u kategoriji preko 40 godina).

U muškoj konkurenciji odličan nastup imali su članovi AK Apatin, plasmanima u samom vrhu, drugo mesto u ukupnom plasmanu i drugo mesto u kategoriji do 40 godina zauzeo je Miroslav Pešić, odmah iza njega u cilj su ušao je Vanja Bolesnikov (koji je osvojio prvo mesto u kategoriji preko 40 godina) i Nemanja Đurić koji je osvojio treće mesto u kategoriji do 40 godina.

Atletski klub Apatin pored nastupa na takmičenjima aktivno sprovodi besplatnu školu atletike za najmlađe sugrađane, koji se realizuju na otvorenom tri puta sedmično ili u hali Osnovne škole Žarko Zrenjanin u slučaju lošeg vremena. Treninzi su dostupni za sve zainteresovane i potpuno su besplatni, informacije u vezi sa treninzima mogu se dobiti na zvaničnoj fejsbuk stranici Atletskog kluba Apatin. Najmlađi apatinski atletičari predvođeni trenerom Bojanom Tomaševićem spremaju se za učešće na Prolećnom mitingu prijateljstva koji se održava u Sremskoj Mitrovici, 25. aprila 2021. godine, nakon kojeg seniore očekuje nastup na Prvenstvu Srbije na 10000 metara.