subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

COVID 19 UŠAO I MEĐU RUKOMETAŠE

Pandemija koja je sve prisutnija nije mimoišla ni sportiste, pa je prošlo rukometno kolo odigrano polovično, a naredno je pod velikim upitnikom, jer je sve više onih koji odlažu svoje utakmice. Na pitanje generalnom sekretaru Rukometnog saveza Vojvodine Slobodanu Višekruni kakva je sudbina prvanstva koje se igra pod okrivljem RSV dat je odgovor da se čeka reakcija Rukometnog saveza Srbije i da će se tek tada moći reagovati.

Trude se da pomognu klubovima, Borislav Perović i Slobodan Višekruna

Mi imamo razumevanja prema klubovima koji imaju pozitivne na Covid 19 i koji moraju biti u izolaciji, pa smo dopustili da odlože svoje utakmice. Kakva god da se donese odluka biće zadovoljnih i nezadovoljnih klubova, jer je situacija veoma teška. Odluke bi trebalo donositi na nivou  granskih saveza gde imaju uvid u stanje, izjavio je Višekruna i dodao:- Svakodnevno smo u kontaktu sa klubovima i njihovim predstavnicima i tražimo najbolje rešenje za sve. Nama je prevashodno cilj da sačuvamo živote i zdravlje sportista. Verujem da će RSS doneti prave mere i da ćemo iz svega ovoga izaći kao pobednici, jer nam je situacija svakodnevno sve teža. U prošlom kolu smo biti primorani da odložimo veliki broj utakmica, a šta će biti u narednom periodu, zaista je teško predvideti.

.Ne sme se zanemariti činenica da je RSV uvek imao razumevanja prema klubovima kada su se nalazili u teškim situacijama, pa je donekle očekivana ovakva reakcija čelnika Saveza.