četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

DOBAR POČETAK BRATSTVA 1946 – JELE DEBITOVAO SA POBEDOM

Pouzdan na golu Nikola Ićitović

Ostvarili su fudbaleri prigrevačkog Bratstva 1946 pobedu u premijernom kolu prolećnog dela sezone Srpske lige Vojvodina, minimalnu ali bitnu, protiv subotičke Bačke 1901. Kao što se i očekivalo, susret težak, ne toliko rezultatski neizvestan, jer su gosti bili solidni na sredini terena, ali nedovoljno opasni da bi ugrozili mrežu odličnog i samouverenog Nikole Ićitovića. On je dominirao u svom kaznenom prostoru, sa su povremeni pokušaju napadača Bačke bili bezuspešni, odnosno delovali su neubedljivo.

Gol odluke i tri boda vredan pao je u 41. minutu nakon odlične akcije koju treba spomenuti, ali i aktere pohvaliti. Naime, po levoj strani prodro je juče nedovoljno svež, ali zato uvek opasan Ognjen Šveljo, koji se lako oslobodio svojih čuvara i poslao loptu u kazneni prostor Bačke. U idealnoj poziciji se našao Nikola Makar i kada se očekivalo da će pokušati da pošalje loptu ka golu protivnika, on se odlučuje na nesebičan i veoma mudar potez, vraća loputu do Nenada Bursaća koji se nalazio neometan na nekih desetak metara od nekadašnjeg saigrača, a sada golmana Bačke Nikole Studenog i preciznim šutem je šalje u mrežu. Ova akcija je u svakom pogledu zaslužila da se kruniše pogotkom.

Bilo je pre toga još nekoliko dobrih prilika za domaćina, međutim pauza u prvenstvu, nedovoljan broj pripremnih utakmica, kao i silna želja da se startuje sa pobedom u velikoj su meri uticali na igru Prigrevčana. Oni su bili domaćini na stadionu apatinske Mladosti gde teren, koji više nije ni izbliza onome što je nekada bio, nije dozvoljavao bolje izdanje. Lopta je nepravilno odskakala, stvarala probleme u odigravanju akcija, ali tu ne treba tražiti nikakvo opravdanje, jer je on bio isti za igrače oba tima. Sve u svemu, pobeda je zasluženo pripala izabranicima trenera Sretena Jeleta Vilotića koji su je više želeli, bili kvalitetniji i u većem delu susreta nadahnutiji. Igra po bokovima i veoma dobri nabačaji u sredinu kaznenog prostora protivnika stvarali su pometnju u redovima Bačke.

Ipak, ne možemo se otrgnuti utisku da su pojedinci kratkih živaca i da su bespotrebno dobijali kartone. Šveljo je već u prvom minutu zaradio žuti karton zbog bespotrebnog oštrog starta tačno na sredini terena. Nosković je prvu opomenu zaradio sredinom drugog dela susreta, kada se umešao u koškanje Bursaća i Medića, da bi u finišu doveo svoje drugove u nezavidan položej jer je u 87. minutu zbog drugog žutog kartona isključen. Takvi nepromišljeni potezi opterećuju klupsku kasu, ali desetkuju ekipu pred naredne utakmice.

Zaključak je da su bodovi uknjiženi i da je u ekipi prisutan voljni momenat, a eventualni propusti, ukoliko su uočeni, će se nadoknaditi u narednim susretima. Staro i dokazano pravilo je da se bodovi u prolećnom delu sezone mnogo teže osvajaju i da su prve utakmice najteže.