nedelja, 11 aprilaApa-press vam želi dobrodošlicu!

DRUGI PIŠU O PLEMENITOM GESTU SLOBODANA BAČIĆA

POTEZ ZA DIVLJENJE 

Vest koju smo objavili vezano za human gest trenera Apatinaca Slobodana Bačića dobila je veliku popularnost u srpskim medijima. Evo kako je Sportski žurnal preneo Bačin potez.

Trener Apatinaca Bačić zaustavio gol šansu svog tima zbog povrede rivala
Sportski žurnal 21 avgust, 20181

Slobodan Bačić dobio je poziv Crvene zvezde, bio i na pripremama i za crveno-bele odigrao utakmicu protiv Barselone.

U našem fudbalu se ne događa često da jedan potez zaseni utakmicu, kao što se to dogodilo u susretu prvog kola Vojvođanske lige „Sever“, u Karavukovu, Polet – Mladost APA.

U 60. minutu viđen je detalj koji će ostati upamćen kao redak gest fer-pleja. Apatinac Kolja Jovović koji sa bratom Aljošom, već nekoliko godina, igra za Polet, kod rezultata 1:1, nezgodno je stao i došlo je do povrede. Tom prilikom je izgubio loptu i fudbaler Mladosti Gligorijević imao je otvoren put ka golu i sjajnu šansu bi, najverovatnije, pretvorio u vodeći pogodak.

Na iznenađenje svih na stadionu, sa klupe je ustao Slobodan Bačić, trener Apatinaca, i insistirao da njegov igrač prekine akciju da bi se ukazala pomoć povređenom Jovoviću.

Poštujemo braću Jovović, koji su ponikli u našim redovima, i Koljina povreda je bila ključni razlog za prekid akcije. Preče nam je bilo njegovo zdravlje od gola – istakao je Bačić.

Nagrada za sportski gest stigla je u završnici susreta, kada je Gligorijević drugi put pogodio mrežu domaćina i obezbedio startnu pobedu.

Ovakvih poteza je malo na našim terenima, pa gest Slobodana Bačića dobija još više na značaju.

_____________________________________________

Igrao za Zvezdu protiv Barselone

Slobodan Bačić je poznato ime u našem fudbalu. Ponikao je u Mladosti iz Apatina, gde je prošao sve selekcije,  kratko vreme je proveo na Paliću i Radničkom iz Sombora, a afirmaciju je stekao u Mladosti za vreme igranja u Super ligi.

Povezano:  KULJANI HOĆE PROBOJ U SREDINU TABELA

Dobio je poziv Crvene zvezde, bio i na pripremama i za crveno-bele odigrao utakmicu protiv Barselone, na proslavi 100 godina katalonskog kluba. Nije pristupio timu sa Marakane, već je otišao u Hajduk iz Kule, gde je četiri sezone igrao u eliti. Ponovo se vratio u Mladost i igrao u Super ligi.

Kao trener, doveo je Mladost iz najnižeg ranga do Vojvođanske lige, a Odžačane je uveo u Srpsku ligu. Bratstvo iz Prigrevice je uveo u Prvu ligu, ali klub je odustao od višeg ranga, pa se ponovo našao u svojoj Mladosti.

_____________________________________________
Aleksandar Jovanović, predsednik Mladosti, pozdravio je potez šefa stručnog štaba:

Nije Bačić tako postupio zato što se naš nekadašnji igrač povredio, učinio bi isto i da je neki drugi fudbaler u pitanju. Takav je čovek, uvek insistira na fer-pleju. Svi moramo da mislimo o tome, a ne samo o rezultatu. Naš trener je primerom pokazao da može i drugačije. 

Vladimir, Slobodan i Jovan Bačić

U Mladosti će brzo zaigrati i Slobodanov sin Jovan i bratanac Vladimir. Pitanje vremena je kada će nastaviti tamo gde su stali njihovi očevi Slobodan i Goran Bačić.

Slobodan Bačić je zaposlen kao sekretar u Sportskom savezu opštine Apatin, gde takođe uživa veliki ugled.

R. Medić