četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

DUNAV POTOPIO ODŽAKE, LIPAREVIH POLA TUCETA STANIŠIĆU 1920 NA STARTU PRVENSTVA MFL SOMBOR 1

Po bod u gostima za Staparce i Deronjčane

Pet pobeda domaćina, dva remija i jedan poraz, i 27 postignutih golova, glavne su karakteristike prvog kola prvenstva Medjuopštinske lige Prvog razreda Sombor. Iznenađenje kola je poraz dojučerašnjeg Područnog ligaša, ekipe OFK Odžaka, koji su pred svojim navijačima poklekli od monoštorskog Dunava 0:3. Pet ostalih ekipa koji su igrali pred domaćom publikom osvojili su sva tri boda na otvaranju sezone, dok je na dva meča rezultat bio nerešen.
Kula je savladala Mladost sa 3:0, isto kao i Zadrugar Terekveša, i Lider Jedinstva sa Velikog Salaša. Ko bosi po trnju, prošli su fudbaleri Stanišića 1920, povratnici u ligu, kome je domaćin u Liparu dao pola tuceta. Polet je u Sivcu porazio kupusinski Partizan sa 2:1, a nerešeno su završene utakmice u Bačkom Gračacu 2:2, gde je gostovao Hajduk iz Stapara, i u Aleksa Šantiću 1:1, gde su ugošćeni fudbaleri Omladinca iz Deronja. Nešto više od 3,5 golova po meču, dobar je prosek, i najava strelaca da će ove jeseni tresti mreže protivnicima.
Narednog vikenda igraju Mladost i Dunav u Kruščiću, Jedinstvo dočekuje OFK Odžake na Velikom Salašu, Omladinac Lidera u Deronjama. U Staparu igraju Hajduk i Aleksa Šantić, dok će se u Stanišiću sresti novajlije, Stanišić 1920 i Borac iz Bačkog Gračaca. Vodeći Lipar putuje u Svilojevo na megdan Terekvešu, Partizan pred svojim navijačima u Kupusini dočekuje Zadrugara, a Kula Poleta iz Sivca. Prvenstvo hvata zalet, ekipe uigravaju najbolje postave, tako da će naredna kola biti sve zanimljivija.

V.J.