sreda, 3 martaApa-press vam želi dobrodošlicu!

FUDBALERI BRATSTVA 1946 SA PUNO OPTIMIZMA DOČEKUJU NOVU SEZONU

EFIKASNOST U PRVOM PLANU

Struči štab prigrevačkog Bratstva 1946 na čelu sa Sretenom Vilotićem u mesec kada kreću susreti za bodove ulazi sa velikom dozom optimizma. To proizilazi iz dosadašnjih rezultata tokom pripremnog perioda, a pogotovo nakon odlične igre i pobede nad kombinovanim timom novosadske Vojvodine od 4:1. Tim koji nije pretrpeo igračke promene iz ranije sezone pojačali su Alen Janković, Aleksa Lapčević, Nemanja Nikić i Miloš Savanović. Sada Prigrevčani deluju samouvereno i kao da jedva čekaju prvi sudijski zvižduk za početak prvenstvene trke.

Mada rezultata tokom priprema ne stavljam u prvi plan, ne mogu a da ne pohvalim zalaganje, htenje i voljni momenat velike većine prvotimaca. Novajlije su donele zdravu konkurenciju i atmosfera je na zavidnom nivou. Postoji mogućnost da do kraja prelaznog roka angažujemo još jednog ili dva igrača kako bi imali dovoljan fond kvalitetnih pojedinaca na svakoj poziciji u timu, reči su šefa stručnog štaba Sretena Vilotića.

Stručni štab Gavrilović, Vilotić i Cvetićanin

Prigrevčani su najavili kandidaturu za sami vrh tabele, ali su svesni da je do ostvarenja tog cilja put trnovit i pun neizvesnosti. Iz tog razloga Vilotić povremeno deluje oprezno, ali kako navodi veruje u igrače i upravu kluba.

Da ne gajim pobedniče ambicije odavno bi napustio fudbal. U svaki susret, bez obzira na kvalitet rivala, ulazim sa željom da trijumfujemo. Znam šta nas očekuje, isto tako sam svestan da će inperativ pobede biti naš protivnik, ali onaj pojedinac koji nije spreman da prihvati takav izazov, nema mesta u timu koji želi da zadovolji ukuse navijača, uprave i onih koji vole fudbal. Mi imamo obavezu da igramo dopadljivo, ali i efikasno, jer samo pod uslovom da postižemo pogotke možemo ostvariti zamisao, kategoričan je Vilotić.

Povezano:  PRIGREVČANIMA BODOVI IZ CREPAJE

Bratstvo 1946 je i ranijih sezona važilo za izuzetno efikasnu ekipu. Stiče se utisak da će biti velika „gužva“ za mesto u navalnom redu. Pored odavno dokazanih strelaca Noskovića, Švelje, Vukovića… poslednjih utakmica nameću se novajlija Savanović.

 -Savanović je provereni golgeter i dobro se ukomponovao u našu sredinu. Od njega očekujem da svoj raskošni talenat pokaže i na prvenstvenim utakmicama. Mi gajimo napadački stil igre i potrebni su nam uvek spremni igrači koji su kadri da se nose sa onim što nas očekuje. Do starta prvenstva odigraćemo još dve kontrolne uzakmice 7. avgusta protiv kuvajtskog El Sahata i 11. protiv Srbobrana. Nakon toga biće sve jasno, poručuje strateg prigrevčana Sreten Vilotić.

J. Banjac