subota, 23 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

FURTULA POGODIO TRI PUTA MREŽU KOZARE

Hajduk 1912- Kozara 6:1 ( 2:1)

Kula- Gradski stadion :“Milan Sredanović“.

Sudija: Dragutin Meničanin ( Ruma) 7.

Strelci: Furtula 31,53, 61 iz penala, Laćarak 45, Šoć 56. autogol i Bogićević 90.min. ( Hajduk), a Bjelanović 44. min. ( Kozara).

Žuti karton: Latinović ( Kozara).

Hajduk 1912: Drinčić-, Arežina 7, S. Vuković 7, Z. Vuković 7 ( od 70. Jović-), Lončar 7, Furtula 9, Laćarak 8 ( od 70. Bogićević 7), Božović 7, Žiža 7 ( od 62. Matiejvić 7), Kostić 7 ( od 76. Slijepčević-), Masalušić 7.

Kozara: M. Đaković 6, Labus 6 ( od 46. Latinović 5), Bjelanović 6, Mirčeta 5 ( od 55. Stanković 5), N. Đaković 5, Ćirić 5, Lisica 5, Petrović 5, Šoć 5, Stanaćev 5, Čudanov 5.

Igrač utakmice: Furtula

Prvi strelac lige, Nikola Furtula

U najboljoj igri ove jeseni Kuljani su deklasirali goste iz Banataskog Velikog Sela. Razlika u kvalitetu bila je vidljiva u korist domaćina koji su dominirali tokom čitavog prvog poluvremena. Seriju golova otovorio je najbolji strelac Nikola Furtula u 31. minutu. U tim trenucima gosti se samo branili, da bi minut pre kraja prvog dela  iz jedine prilike koju su imali ,  izjednačili a učinio je to Bjelanović. Njihova radost trajala je vrlo kratko jer je već u sledećoj akciji Laćarak po drugi put matirao golamana Đakovića.

U drugom poluvremenu dominacija domaćih bila je još izrazitija. Ređale su se šanse ali i golovi. Naredna dva pogotka postigao je Furtula. Poslebno je atraktivan bio njegov treći gol iz penala, kada je udarcem „Panjenka“ prevario gostujućeg vratara. Do kraja meča usledio ja autogol neopreznog Šoća,  da bi u poslednjim  trenucima regularnog toka Bogićević okončao seriju pogodaka. Ova pobeda Kuljana ima posebnu težinu , jer je ostvarena u borbi protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak.