subota, 4 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

GENERALKA DUNAVA I RADNIČKOG (S) U MONOŠTORSKOJ „DOLI“

Pobeda somborskog tima 2:3 (0:2)

Na popularnoj „DOLI“ u Bačkom Monoštoru, generalnu probu pred početak novog prvenstva odigrali su fudbaleri domaćeg Dunava i njihovi gosti iz Sombora, fudbaleri Radničkiog.

Utakmica, u kojoj su se trebale isprobati sve raspoložive snage oba rivala, nije u potpunosti dala pravu sliku forme za fudbalere gostiju jer na njoj nisu nastupila nekolicina igrača na koje trener Karalić računa u prvenstvu. Radni dan, godišnji odmori, i druge obaveze sprečile su Resanovića, Lučića, Tevanovića, Lukića, Pavin, Đukanovića, i Lakića da se pridruže ekipi u poslednjoj kontrolnoj utakmici pred gostovanje u prvom kolu koje očekuje njihovu ekipu u nedelju u Turiji protiv Mladosti na otvaranju sezone Vojvodjanske lige Sever.
Na drugoj strani, domaći Dunav, predvodjen trenerom Daliborom Dragašem, imao je većinu igrača za ovaj meč, i protivnik po meri, kakav je tim somborskih crveno-belih, mogao je u dobroj meri da testira spremljenost ekipe za prvi meč nove sezone Međuopštinske lige I razreda, koji Monoštorci igraju u Odžacima protiv istoimene ekipe.
Utakmica je inače protekla u nadmoćniojoj igri gostiju, a dve veće greške domaćina donele su prevagu u prvom poluvremenu, kada su Kovačić i Zorica kaznili domaćine lakim golovima za 0:2.
Nastavak susreta protekao je u ravnopravnijoj igri oba rivala, s tim što je domaćin iskoristio svoje prilike i golovima Katića i Kurjakova izjednačio rezultat na 2:2 dvadeset minuta pre kraja. Za pobedu se ipak više potrudio gostujući sastav i preko Kovačića došao do trećeg gola i konačnih 2:3.