sreda, 27 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

„GRACIJE“ SA DUNAVA SE VRAĆAJU NA PUTEVE STARE SLAVE

Posle dugog niza godina u kome je Omladinski rukometni klub Apatin bio samo bleda senka nekadašnjeg tima, dolazi do velikih promena i vraćanja na put uspeha. Slobodno možemo priznati da klub sa velikom tradicijom i istorijom dugom 72 godine se našao u situaciji da je bio bukvalno pred gašenjem. Problema je bilo mnogo, počevši od nedostatka igračica, omladinaca, termina za treninge, opreme, velikih dugovanja zbog kazni od strane Saveza zbog nedostatka trenrskih licenci,…

Prekretnica u klubu se deševa u oktobru mesecu kada u klub ulazi mladi trener Nikola Orelj koji posle nekoliko godina boravka u Novom Sadu gde je završio fakultet i master i četvorogodišnjeg rada u osnovnoj školi kao nastavnik fizičkog i rada u raznim sportskim klubovima, odlučuje da se vrati u Apatin. Pre početka rada sa rukometašicama, on počinje sa bazičnim pripremama kajakaša kao jedan od trenera u KK ,,Panoniji“, a zatim i prihvata poziv ORK Apatina da pomogne klubu da ne dođe do gašenja. U tom trenutku zajedno sa Nikolom u rad kluba se uključuje najstarija igračica tima Milka Šašić koja se vratila u klub pre godinu dana da pomogne igračkom kadru. Njihovi prvi koraci su bili pokretanje omladinske škole i promocije ženskog rukometa, bez ikakve medijske promocije uz pomoć lokalnih preduzetnika  i podelom flajera nakon samo dve nedelje na treningu mlađih kategorija se pojavilo 35 devojčica uzrasta od 6 do 16 godina. Nakon velikog neočekivanog interesovanja za ženski rukomet , Rukometni savez Vojvodine prepoznaje dobru ideju i kvalitetan rad i klub pomaže u vidu lopti za najmlađe članove. Posle formiranja omladinske škole i postavljanja baze mogli su da uslede dalji koraci u poboljšanju rada, dobijene su licence za trenere, obezbeđena oprema za omladince, seniorska ekipa postala je redovnija na trenzima koji su postali zanimljiviji i kondiciono zahtevniji, na godišnjoj skupštini u decembru je promenjena uprava i na mesto predsednika dolazi Milka Šašić.

-U rukometu sam od malih nogu i ne mogu da zamislim da klub u kom sam ja odrasla i provela svoje detinjstvo i život da se ugasi. Bila sam u klubu kada je bilo dobro i kada je bilo loše, jesenas smo došli do momenta kada nije moglo dalje u tom smeru i moralo se nešto preduzeti. Drago mi je da nam se Nikola pridružio jer zaista je mnogo urađeno za kratko vreme, a to može samo tim ljudi koji dobro funkcionišu. Želimo da stvaramo budućnost i da ispišemo nove stranice istorije kluba, mislim da smo na dobrom putu jer je u klubu odlična atmosfera kako u seniorskoj ekipi tako i među decom. Najviše me raduje kada vidim sa kojim osmehom i entuzijazmom deca dolaze na treninge i kada nam roditelji kažu da po ceo dan pričaju o rukometu i ne mogu dočekati trening. Problema je bilo mnogo, neke smo prebrodili, ali daleko od toga da je posao gotov, tek sad počinje i mi se tome radujemo, naglašava predsednica kluba Milka Šašić

Posle mnogo godina ,,Gracije sa Dunava“ opet igraju lige mlađih kategorija, ovog vikenda su krenuli sa Prvom ligom za uzrast do 14 godina, a od sledećeg vikenda kreću sa Prvom ligom za uzrast do 12 godina. Ova liga ne bi bila moguća da ne postoji velika podrška roditelja prema deci i ljudima u klubu koji rade sa njima, takođe ne bi bilo moguće bez sponzora jer dresove za mlađe kategorije je obezbedio ,,Džimi Komerc“ , sendviče i vodu svih kategorija obezbeđuju pekara ,,Tri brata“ i diskont pića ,,Slap“.

Što se tiče seniorske ekipe u poslednjem meču ,,Gracije“ su igrale u Srbobranu zaostalu utakmicu iz prvog dela sezone i ostvarile pobedu, što je pokazatelj vidnog napretka u igri. Sledeći vikend ih očekuje utakmica sa ekipom Deronja na domaćem terenu.

Klub je u martu pokrenuo novi upisni rok za sve devojčice zainteresovane da se pridruže ekipi , da dođu da se igraju, zabave, druže i upoznaju sa sportom poput rukometa. Nakon samo nedelju dana u klub se upisalo novih 20 devojčica i taj broj raste sa svakim treningom.

U ovome trenutku pod trenerskom palicom Nikole Orelja trenutno trenira oko 70 devojčica u svim uzrasnim kategorijama što je pre šest meseci bilo nezamislivo.

Nakon povratka u Apatin usledio mi je poziv da pomognem klubu, što sam prihvatio. Ja sam neko ko već ima iskustva u radu sa decom i u organizatorskom delu pošto imam letnji kamp u Apatinu koji fantastično funkcioniše već šest godina. Krenuli smo od formiranje podmlatka i evo došli smo do toga da imamo oko 70 članova, ono što nam je potrebno u ovom trenutku su termini i adekvatni uslovi za rad sa decom. Svi članovi su imali kompletna motorička testriranja i lekarske preglede u februaru, nakon čega će im biti formirani sportski kartoni nešto što retko koji klub ima u našoj državi. Sa decom mora da se radi pravilno i uz stručni kadar. Veoma mi je drago što se rukomet počinje vraćati u osnovnu školu kao dominantan sport, jer deca već nekoliko treninga kada dođu hvale se da su radili rukomet na časovima fizičkog i želim da se zahvalim mojim kolegama. Jedno je sigurno klub u ovoj situaciji nije bio zadnjih 30 godina i sa ovom decom ne mora da brine za svoju budućnost, želim nam svima mnogo sreće u daljem radu i pozivam sve devojčice da nam se pridruže jer Apatin opet postaje rukometni grad, kaže trener Nikola Orelj

Treninzi za rukometašice su:

Ponedeljak i sreda hala gimnazije u 16č – 17:30č

Utorak i četvrtak hala osnovne škole od 18:45č – 20č

Subota hala osnovne škole od  9:30č – 11č

Sve informacije možete dobiti na:

060-02-99-850  – Milka Šašić

064-391-98-75  – Nikola Orelj