četvrtak, 28 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

GRACIJE U NEKADAŠNJEM STILU

Posle pobede nad ekipom Žrk „Trijumf“ Srbobran rezultatom 22:20, Gracije sa Dunava su uspele da zabeleže drugu vezanu pobedu, a ovaj put su to uspele kod kuće i savladali ekipu Žrk „Deronje“ rezultatom 32:19. Igračem utakmice je proglašena Anđela Majstorović koja je i kapiten ekipe, a uspela je čak da jedanaest puta prevari golmana gostiju. Pored nje, za Ork Apatin su po šest puta pogodile protivničku mređu Danijela Latas i Anja Rajaković, četiri Jelena Mačkić i po jednom Jelena Mandić, Petra Lukić, Jelena Popović, Jasmina Stojisavljević (Vukša) i Vanja Šašić.

Trener ekipe domaćih Nikola Orelj se odlučio da ukaže šansu i nekim igračima iz omladinskog pogona. „Moram da napomenem da devojčice treniraju tek nekoliko meseci,ali su svojim trudom i zalaganjem pokazale da se može kad se hoće. Šansu su dobile Elena Matraković, Jelena Mandić, Vladana Smiljanić i Dragana Rastovac koja se odlično pokazala kao čuvar mreže domaćih. Mogu reći da sam zadovoljan onim što su pokazale, napomenuo je Orelj.

Iz ekipe Deronja, najefikasnija je bila Ana Ćuić sa deset golova. Kao što možemo da vidimo, očigledno je da Milka Šašić i Nikola Orelj rade dobar posao, na njima je da tako i dalje nastave.

Rad se uvek isplati. Nema tu mnogo mudrovanja. Redovni treninzi, trud, zalaganje i to je to. Kao sportista moraš se odreći dosta toga, ali ako želiš da uspeš, ništa nije teško. I sad se prisećam kako sam se ponosno sa torbom na ramenu vraćala kasnih sati sa utakmica dok su se moje drugarice provodile u gradu. Nikada mi to nije smetalo. Kada nešto volite, onda  to ima prednost u odnosu na sve ostalo. Jednostavno napravite prioritete u životu. Meni je to bio rukomet. Priznajem, malo mi je teško da sa klupe gledam i bodrim igračice, ali mislim da je došlo vreme da se mlađe igračice krenu dokazivati, sa osmehom na licu Šašić završava.

Podsetimo, sa 35 godina i troje dece, Milka se vratila da pomogne igračkom kadru kada im je to bilo najpotrebnije. Pre mesec dana na utakmici je doživela povredu koja je udaljila na duži vremenski period sa terena. Nakon toga, odlučila je da je dosta aktivnog igranja i da je vreme da se posveti kako poslovima predsednika, tako i trenerskom pozivu, a da borbu na terenu prepusti mlađima.

Ekipa Ork Apatina sledeću utakmica igra zaostalo kolo iz jesenjeg dela na domaćem terenu 18.marta sa početkom u 19h protiv ekipe Žrk „Železničar 2“.Biće to pravi ispit za naše „gracije“. Srećno!

V.J.