petak, 22 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

GRAĐANI IMAJU PRILIKU DA PREDLOŽE PROJEKAT

Nakon što je u prethodnom periodu u svim mesnim zajednicama na teritoriji opštine Apatin, za članove Saveta mesne zajednice i sve zainteresovane građane, održana prezentacija „Akcioni plan za uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju sredstava prikupljenih po osnovu poreza na imovinu 2019-2023“, sledi naredna faza projekta.

Ovih dana uz račune za komunalne usluge, građani opštine Apatin dobiće anketni listić na kojem će moći da se izjasne koji projekat bi želeli da se sprovede od prikupljenih sredstava poreza na imovinu u njihovoj opštini. Da li nam trebaju nova parkirališta za bicikle, rampe za osobe sa invaliditetom, atraktivnija kulturna ponuda, uređen park u nekom kvartu ili nešto drugo, svi građani će moći to da upišu u listić koji dobiju, a isti da ubace u jednu od kutija koje će biti postavljene u prostorijama JKP „ Naš dom“ Apatin, Pošte, EPS-a, uslužnom centru opštine Apatin, odnosno u kancelarijama svih mesnih zajednica opštine Apatin. Anketu je moguće popuniti i direktno na sajtu opštine Apatin. Period sprovođenja ankete u prvom krugu je od 15.10. do 25.10.2019. godine. Vaš predlog na ovaj način ima šansu da se nađe na listi prioriteta za koje će građani moći da glasaju u drugom krugu.

O listi predloženih projekata, kao i ostalim projektnim aktivnostima, građani će biti obavšteni na sajtu i profilima društvenih mreža opštine Apatin, kao i putem medija koja prate projekat.

 

 

                                                                                                            Info služba

                                                                                                            Opštine Apatin