ponedeljak, 27 septembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

I ČETVRTU GODINU ZAREDOM APATIN U RITMU EVROPE

Predstavnici opštine Apatin će četvrtu godinu zaredom učestvovati u najvećem dečijem muzičkom takmičenju u regionu, “Srbija u ritmu Evrope”. Ugovor o tome danas su u „Velikoj sali“ opštine Apatin potpisati zamenik predsednice opštine Apatin Radovan Đukić i izvršni direktor manifestacije “Srbija u ritmu Evrope” David Makević.

„Srbija u ritmu Evrope“ je najveća dečija manifestacija u našoj zemlji i podržana je od strane ambasada zemalja Evropske unije. Cilj manifestacije jeste negovanje kulture i jezika zemalja Evrope, ali i principa i prava deteta. Ima veliki uticaj u Srbiji, prvenstveno što se tiče predstavljanja zemalja Evrope i uticaja na samu decu da upoznaju sisteme vrednosti Evropske unije i evropskih zemalja.

Zbog svega toga „Srbija u Ritmu Evrope“ je od velikog značaja za opštinu Apatin, jer promoviše kulturne vrednosti, običaje i turizam.

Opština Apatin će nastaviti sa ovim projektom zbog velikog interesovanja i dece i publike. Imali smo odlične kandidate prethodnih godina i nadam se da će tako biti i u ciklusu koji dolazi. Svedoci ste svi ovogodišnjeg uspeha kada su predstavnice opštine Apatin zauzele visoko treće mesto, po poenima žirija ostalih predstavnika bili smo drugoplasirani, ali nam je malo veći broj poene koje donose sms poruke nedostajao da budemo pobednici. – rekao je zamenik predsednice opštine Apatin Radovan Đukić

Prilika da talentovana deca iz naše opštine učestvuju na jednoj ovakvoj manifestacija koja je u rangu Evrovizijskog takmičenja i koja je okarakterisana kao „Mala Dečija Evrovizija“ velika je prilika da promovišu svoj grad i opštinu Apatin.

Početkom sledeće godine u saradnji sa školama kroz audicije će biti izabrano do 20 predstavnika opštine Apatin koji će se takmičiti sa decom iz još 22 grada i opštine, a pravo ućešća imaju učenici osnovnih i srednjih škola. Nakon besplatne šestomesečne obuke, oni će predstavljati naš grad na centralnoj manifestaciji koja će sledeće godine biti održana u Čačku. Opština Apatin će uskoro saznati koju Evropsku zemlju će predstaviti i koji ambasador Evropske zemlje će posetiti našu opštinu u narednom periodu.