petak, 7 majaApa-press vam želi dobrodošlicu!

IN MEMORIAM

ĐORĐE KOSTIĆ (1955-2020)

Tužna vest pročula se danas Apatinom. U 65. godini živorta, nakon teške bolesti, preminuo je Đorđe Kostić nekadašnji as apatinskog ringa, prvak Vojvodine i osvajač bronzane medalje na prvenstvu SFR Jugoslavije u teškoj i superteškoj kategoriji.

Kostić je sa 15 godina postao član apatinskog bokserskog kluba, a sve bokserske vrline u njemu je primetio tadašnji trener Jožef Olah. Već na startu se videlo da je Kostić vansertijski talenat i da u svojim pesnicama poseduje sve što je neophodno za visoke domete, pa je 1978. postao seniorski prvak Vojvodine u teškoj, a godinu dana kasnije u super teškoj kategoriji, da bi te iste 1979. godine postao osvajač bronzane medalje na prvenstvu tadašnje velike Jugoslavije izgubivši od jednog od najboljih superteškaša evrope Azisa Salihua.

Za Apatin je nastupao oko 300 puta sa sjajnim skorom i važio je za jednog od najuspešnijih teškaša sa ovih prostora, što potvrđuje podatak da je na velikom međunarodnom turniru u Pečuju (Mađarska) proglašen za najboljeg stranog takmičara.

Sahrana Đođra Kostića obaviće se sutra (ponedaljak) u 14 časova na groblju u Apatinu.

 

Povezano:  PODRUČNA LIGA SOMBOR - OMLADINAC SRUŠIO LIDERA!