ponedeljak, 18 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

IN MEMORIAM DARKO KARAČONI

DARKO KARAČONI 1975 – 2021.

Somborom se pronela tužna vest. Od posledica korona virusa u noći između četvrtka i petka, u 46. godini života, preminuo je dugogodišnji fudbaler, fudbalski i futsal sudija, a poslednjih godina i trener Darko Karačoni.

Darko je ponikao u sportskoj porodici čiju je slavu proneo otac Lacika jedan od legendarnih igrača najsjajnije generacije somborskog fudbala. Kao dečak i sam je krenuo u fudbalske vode i igrao za somborske klubove, a onda se opredelio da bude arbitar gde je u periodu od 1992. do 2010. godine delio pravdu da bi dospeo do zvanja saveznog sudije. Poslednjih godina bio je arbitar u futsalu, obavljao mnoge funkcije unutar sudijske organizacije, a svoje iskustvo i znanje prenosio je na mlađe obavljajući funkciju trenera mlađih selekcija u Radničkom 1912.

Preranim odlaskom ovog mladog čoveka, koji nažalost nije uspeo da se izobri sa ovom opakom bolesti, somborski, ali i ostalih okolnih mesta, sport je izgubio puno. Njegov plemenit lik pamtićemo još dugo, kao i mnoga dobra dela koja je ostavio iza sebe, a najviše će nedostajati svojim najbližima i deci.