subota, 6 martaApa-press vam želi dobrodošlicu!

INICIJATIVA ZA RAZVOJ I SARADNJU

U Apatinu je 13.02.2019. godine održana radni sastanak predstavnika javnog i civilnog sektora sa predstavnicima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, UG „Inicijativa za razvoj i saradnju“  i nemačke organizacije „ASB“ usmerene na humanitarne i socijalne delatnosti i najviše je usmerena na oblasti socijalnih usluga i civilne zaštite.

Tema sastanka je bila mogućnost lokalne samouprave, javnog i civilnog sektora da aktivnije uzmu učešće i konkurišu sa projektima koje finasiraju EU fondovi, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života naših građana kroz pružanje kvalitetnijih usluga socijalne zaštite.

Sastanak je deo inicijative koju je pokrenilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, te je ispred Ministarstva sastanku prisustvovala Ivana Milovanović, dok su ipred organizacije ASB učestvovale Maja Bobić i Maša Mitrović i  Igor Kojičić ispred  „Inicijative za razvoj i saradnju“. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao predstavnik Republike Srbije, pravi izbor 15 opština, a zadatak svake opštine će biti da izloži po tri projekta pojedinačne vrednosti do 50.000 eura sa relevantnim temama.

Dobrodošlicu prisutnima je poželeo predsednik opštine Milan Škrbić, a aktivno učešće su imali i predstavnici lokalnih udruženja i institucija, direktorka OŠ „Žarko Zrenjanin“ Sanja Šijan, Renata Kuruc menadžer LAG-a, Aleksandra Šćekić ispred nacionalne službe Apatin, Nikolina Sučević direktorka Centra za socijalni rad Apatin, te predstavnici NVO sektora: Jelena Karajnaković iz udruženja „Panonske dobre vile“, Nikola Dobrijević izspred Centra za kulturu i obrazovanje iz Sonte i Ljubica Kusulja iz udruženja „Apatinske vredne ruke“.