utorak, 7 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

IZ „LOŠEG“ STARTA DO UBEDLJIVE POBEDE

MILICA SVOJOM BRZINOM ODUŠEVILA SVE PRISUTNE

Moj komentar:

Piše Jovan Banjac

Već više od 24 sata sedim i analiziram nastup naše šampionke Milice Zanze kojim je osvojila titulu prvaka na velikoj smotri mladih sportista koja se održava u Splitu. Mada nisam veliki stručnjak za atletiku, gledajući snimak uočio sam neke detalje koji su veoma bitni. Barem ja tako smatram, pa želim da ih podelim sa vama.

Milica je imala relativno slab start, ne loš već nešto slabiji u odnosu na rivalke. Tu prednost koju su imale takmičarke u odnosu na nju, nateralo me je da dobro zapazim neke detalje.

Milica u društvu majke

Naime, većina dece bi u pojedinim momentima, pogotovo kada ispred sebe vide nekoliko trkačica, gubilo volju za trčanjem, ali ne i oni koji postaju veliki. Trka na 60 metara je kratka, brza i ne dozvoljava nikakav kiks, pa samo oni koji brzo razmišljaju uspevaju da isprave propust sa starta, a Milica je to uspela. Prednost koju su rivalke stekle u prvim metrima trke motivisale su je da pojača, a taj ritam je bilo teško pratiti. Kako je ova kratka trka odmicala, tako je njena prednost bila sve ubedljivija, jer očigledno da su izdržljivost, voljni momena i želja za uspehom, uz vanseriski talenat na strani male Apatinke koja poseduje sve predispozicije za velike atletske domete.

Nadam se da sam u pravu i da ovaj komentar ima osnove, odnosno da će ga se sećati neki onda kada Milica bude stala na neko pobedničko postolje velikog seniorskog takmičenja. A kako stvari trenutno stoje, nadam se da će taj dan vrlo brzo doći.