četvrtak, 2 decembraApa-press vam želi dobrodošlicu!

JELE STVARA JAČI STANIŠIĆ

Fudbaleri Stanišića, lidera na tabeli Područne lige Sombor nalaze se na zimskoj pauzi i uživaju u 11 bodova prednosti nad pratiocima, dve Budućnosti iz Paraga i iz Mladenova. Mada mnogi smatraju da je ovde sve „rešeno“ trener Stanišića Sreten Jele Vilotić tako ne vidi stvari, već smatra da je ovo samo prva etapa, sa kojom u potpunosti može biti zadovoljan, ali još nije kraj.

-Jesenji deo sezone smo odigrali sasvim korektno i stekli određenu bodovnu prednost koju trebamo da sačuvamo u nastavku prvenstva. Nadam se da ćemo imati dovoljno snage da izdržimo naporne utakmice koje su pred nama i da ćemo na kraju ostati na pobedničkom postolju, ali to se može jedino uz ozbiljan pristup obavezama i bez ikakvog opuštanja, napominje strateg Stanišića Sreten Jele Vilotić.

Jele je poznat po tome što gaji jedan dopadljiv stil igre u kojoj je uglavnom puno golova i preciznih pasova. Shodno takvoj igri za očekivati je da se ekipa pojača tokom predstojećeg prelaznog roka i stvori tim koji će biti spreman da i naredne sezone, pretopstavlja se u Vojvođanskoj ligi, igra značajnu rolu. U Vilotićevoj beležnici ima nekoliko imena igrača koje planira da dovede i sa kojima očekuje da nastavi u istom ritmu kao jesenas.

-Ukoliko želimo da budemo prvi i da u višem rangu takmičenja budemo ravnopravni ostalim rivalima, moramo već sada da stvaramo ekipu koja neće pretrpeti velike promene tokom letnjeg prelaznog roka. Ima nekoliko veoma interesantnih igrača koje bih voleo da vidim u dresu Stanišića, ali o imenima za sada još ne bih da govorim. Rano je, prelazni rok počinje tek u januaru i svašta može da se iskomplikuje. Imam i obavezu da obavim razgovor sa čelnicima kluba i predočim im planove, a šta će se od toga realizovati, ostaje da se vidi, kaže Vilotić i dodaje: – Ono što je za sada izvesno pripreme počinjemo u periodu od 25. januara do 1. februara, zavisno od vremenskih uslova i drugih okolnosti. Ugovorio sam i nekoliko prijateljskih utakmica kako bi što spremniji dočekali nastavak sezone. Ujedno pristalicama kluba mogu poručiti da ćemo dati sve od sebe da sačuvamo lidersku poziciju i da ćemo pokušati da stvoirimo jednu jaku ekipu koja će i naredne sezone biti zapažena.

Roštiljnica GURMAN