ponedeljak, 18 oktobraApa-press vam želi dobrodošlicu!

KADA SREĆE OKRENE LEĐA – MARINA PORAŽENA U DUELU SA ISKUSNIJOM ČELUŠKINOM

Nesrećen, možda je preciznije reći nezaslužen poraz mlade apatinske šahistkinje Marine Gajčin u partiji 8. predposlenjeg kola 12. seniorskog prvenstva države za šahistkinje koje se održava u Kragujevcu.

Marina je belim figurama igrala sjajno sve do same završnice. Irina Čeluškona, inače iskusni ženski velemajstor je delovala nemoćno, pa je ponavljanem poteza pokušala da ostvari remi, što je Marina odbila, nakon čega je osvojila pešaka i činilo se da je pobeda neminovna. Sa pobedom koja je bila na vidiku, Marina bi bila na korak do titule prvaka Srbije, jer bi u poslednje kolo ušla sa vodeće pozicije na tabeli i pola poena prednosti. Tada se u igru umešelo vreme, pa je mlada Apatinka nepravila nekoliko pogrešnih poteza, ispustila prednost i na kraju nezasluženo izgubila.

Inače, igrala se sicilijanska odbrana u kojoj je Marina oštrom igrom stekla veliku prednost i ostaće žal što je nije uspela pretvoriti u ceo poen. Danas se igraju parije poslednjeg kola. Marina će crnim figurama igrati protiv Mile Žarković i nazahvalno je prognozirati ishod ovog meča, jer je sasvim izvesno propust iz jučerašnjeg derbija ostavio posledice na Marinu. No, ne treba previše tugovati, jer se apatinska princeza nalazi na deobi drugog mesta sa pola poena manje od vodećih Čeluškine i Teodore Injac.